Obavijesti Video Pretražite Navigacija

Jurica Ruić i kolege stigli u Rim

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Hrvatski državljanin Jurica Ruić i ostala petorica (jedan Amerikanac i četiri Talijana) djelatnika američke naftne kompanije Chevron, koje su poslije mjesec dana zatočeništva pustili ratnici MEND-a (Pokreta za oslobođenje delte Nigera), stigli su posebnim zrakoplovom u nedjelju poslije podne u Rim.

Juricu Ruića je na zračnoj luci Ciampino pokraj Rima dočekala njegova supruga Mila, a tu je bio i hrvatski veleposlanik pri Talijanskoj Republici Tomislav Vidosević, koji je u cijelom slučaju surađivao s talijanskim ministarstvom vanjskih poslova u oslobađanju talaca.

Pročitajte i ovo Rafah Pregovori u Kairu Na vidiku prekid vatre u Gazi? Hamas je spreman za razgovor, čeka se odgovor Izraela Slika nije dostupna Nigerija: Odgođeno oslobađanje Jurice Ruića i petorice stranaca

Još se ne zna kada će Ruić nastaviti put u Hrvatsku.

Ratnici MEND-a su Juricu Ruića i petoricu njegovih kolega (Amerikanca Johna Stapletona i četvoricu Talijana, Alfonsa Franza, Raffaelea Pascariella, Maria Celentana, Ignazia Gugliotta) oteli 1. svibnja s obećanjem kako će ih osloboditi 30. svibnja. 

No, uz pojedine neprilike oko njihova oslobađanja ipak su jučer pusteni i danas su stigli u Rim.

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene