Obavijesti Video Pretražite Navigacija
PRIJETI MU DELOŽACIJA

PISMO SINDIKATA Ministre, zaštitite legendarnog šibenskog policajca

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Zbog slučaja šibenskog policajca Jure Teskere čija obitelj bi u subotu ujutro, na Staru godinu, trebala biti deložirana iz stana na Šubićevcu koji su dobili na privremeno korištenje, otvorenim pismom ministru unutarnjih poslova Vlahi Orepiću obratio se u petak predsjednik Sindikata policijskih službenika Mario Puškarić.

Teskera je, kao šibenski policajac i branitelj Domovinskoga rata, od Policijske uprave šibensko-kninske dobio na privremeno korištenje stan u šibenskoj četvrti Šubićevac u kojem živi sa suprugom i trojicom sinova, a deložacija se provodi uz obrazloženje da mu je država već obnovila obiteljsku kuću u Kijevu.

Riječ je o jednom od najpoznatijih šibenskih policajaca koji je kao kontakt policajac u centru grada često pohvaljivan radi predanog obavljanja posla te je svojim djelima godinama punio stupce hrvatskih medija. Godine 2012. dobio je radi svoje predanosti u uniformi i plaketu Grada Šibenika u nazočnosti tadašnjeg predsjednika države Ive Josipovića.

"Njegova kuća u Kijevu službeno se vodi kao obnovljena iako u naravi to nije tako te nije pogodna za stanovanje, a samim time je neuseljiva iz razloga što se nalazi u derutnom stanju. Po navodima Jure Teskere, za navedenu kuću država je isplatila novac za obnovu izvođaču radova i nadzorniku radova, ali su oni novce međusobno raspodijelili, dok radove na kući nisi završili. Isto tako, prema tvrdnjama Jure Teskere, više puta je upućivao žalbe, predstavke i prigovore raznim nadležnim institucijama, koje unatoč navedenom nisu poduzimale nikakve mjere i radnje, pa čak nisu niti izašle na teren, kako bi ispitali i utvrdili da kuća nije obnovljena, a samim time niti pogodna za stanovanje. Usporedo s tim, Teskera je zbog navedene činjenice više puta slao zamolbe za otkup stana u kojem se trenutno nalazi, na što je uvijek dobio negativan odgovor, odnosno nije mu u konačnici odobren otkup navedenog stana", piše u otvorenom pismu sindikalista upućenom ministru Orepiću.

Pušakrić navodi da iz svega proizlazi da se Teskera sa svojom obitelji, ukoliko bude deložiran iz stana, doslovce završiti na ulici sa svojom suprugom i troje djece.

"Sindikat policijskih službenika napominje kako se radi o izrazito vrijednom policijskom službeniku u Šibeniku koji svoj posao obavlja časno i pošteno, te da je među svojim sugrađanima i kolegama izrazito cijenjen iz razloga što često samoinicijativno pomaže građanima u nevolji. Jure Teskera je također hrvatski branitelj iz Domovinskog rata koji je u njemu sudjelovao od prvog do zadnjeg dana te je osobnom požrtvovnošću doprinio u obrani Hrvatske", stoji u Puškarićevu pismu uz zamolbu ministru da se zauzme za Teskeru te da mu MUP produži vrijeme korištenja stana čiji je navodno MUP i vlasnik, dok se ne riješi nastala situacija sa završetkom obnove Teskerine kuće u Kijevu.

Također, predsjednik tog sindikata traži da se ministar angažira oko utvrđivanja odgovornosti osoba koje su, kako kaže, evidentno zlorabile položaj i ovlast koja im je povjerena od strane države u obnovi kuće Jure Teskere u Kijevu. (Hina)

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene