Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Snage ostaju na terenu

Hrabri vatrogasci ugasili novi požar na Braču, ostaju na terenu čuvati požarište

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Ugašen je i drugi požar koji je izbio na otoku Braču. Kako je riječ o nepristupačnom terenu, vatrogascima je bilo otežano gašenje pa su na požarište bila upućena i dva kanadera i dva zračna traktora.

Brač je opet gorio, a kako smo doznali od zapovjednika s terena vatra je izbila između uvala Farska i Mala Farska. Požar na sjevernom dijelu Brača opet je rasplamsao vjetar, a opasnosti za ljude nije bilo jer je na tom području samo nekoliko starih napuštenih kuća.

Pročitajte i ovo Edi Delija i Sanja Jurišić Sezona pred vratima Vatrogasci najavljuju prosvjed, ne žele u vatru za 900 eura: "Ovaj put ne odustajemo. Idemo do kraja" Požar vlaka uzrok nepoznat VIDEO Drama na tračnicama: Zapalio se vlak u vožnji, opasnost prijetila i stambenim zgradama

Požar je ugašen, ali još uvijek tinja, a vatrogasni zapovjednik s terena rekao je kako se nastoji do večeri do kraja ugasiti. I dalje je u tijeku sanacija i čuvanje požarišta na otoku Braču, a kako doznajemo, vatrogasci će na terenu ostati najmanje do kraja tjedna. Tome će uvelike pridonijeti vremenski uvjeti, posebno vjetar.

Kako je riječ o nepristupačnom terenu, vatrogascima je bilo otežano gašenje pa su na požarište bila upućena i dva kanadera i dva zračna traktora. Na nepristupačnom dijelu terena pomagali su i helikopteri vodenim kruškama. U gašenju su sudjelovale i zemaljske snage. Vatra se ponovno rasplamsala na već opožarenoj površini.

Požar koji je u četvrtak poslijepodne izbio u uvali Blaca, najveći u Hrvatskoj u posljednje tri godine, 'izbrisao' je cijelu zapadnu stranu otoka Brača.

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene