Obavijesti Video Pretražite Navigacija

Jug Hrvatske u plamenu, bura rasplamsava vatru

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Tri veća požara izbila su danas na području Metkovića, u Dubrovačko-neretvanskoj županiji, doznaje se u Vatrogasnom operativnom središtu Zagreb. Oko 16 sati izbio je požar kod Kule Norinske iznad mjesta Matijevići.

Prema prvim informacijama vatrogasaca, gori gusta borova šuma. Uz vatrogasne snage s područja Dubrovačko-neretvanske županije na gašenje požara je upućena i Državna interventna postrojba iz Dubrovnika.

Pročitajte i ovo Posljedice požara u Čileu Požari u Čileu VIDEO/FOTO Bijesne šumski požari, poginulo više od 50 ljudi: Crni dim suklja u nebo, na cestama pronalaze tijela Uhićenje 46-godišnjaka odgovornog za ubojstvo brata - 1 Strašan zločin FOTO Ovo je muškarac osumnjičen za ubojstvo brata

U 11,04 sati izbio je požar u predjelu Mali Prolog i izgorjelo je tri hektara trave i niskog raslinja. Vatrogasci su taj požar stavili pod kontrolu i više se ne širi.

U 14,34 požar je izbio kod mjesta Lađište Raba. Vatrogasci s područja Dubrovačko-neretvanske županije taj požar još uvijek gase. Zasad se zna da je izgorjelo tri hektara makije.

Danas je gorjelo i iznad Trogira, na predjelu Baradići. Požar je izbio u 12,55 sati, a vatrogasci su ga stavili pod kontrolu u 14,30 sati. Izgorjelo pet hektara trave, niskog raslinja i nešto maslina. 

Zbog jake bure vatrogasci za gašenje požara nisu mogli upotrijebiti zračne snage, rekao je operativni dežurni Zoran Jurčec iz Vatrogasnog operativnog središta Zagreb.

Vatrogasci danas dežuraju na području Klisa i Muća u
Splitsko-dalmatinskoj županiji gdje su jučer izbili i lokalizirani
požari, rekao je Jurčec.

Danas je izbilo i niz manjih požara u primorskim županijama.

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene