Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Jovanović o rebalansu proračuna

'Ne znam gdje je premijer, ali ako i jest na skijanju svatko zaslužuje malo odmora'

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
'Ne znam gdje je premijer, ali ako jest na skijanju, svatko zaslužuje trenutak odmora da može kasnije raditi posao u radnom tjednu', komentirao je ministar Željko Jovanović.

Ministar Jovanović upitan je da komentira odsutnost premijera Zorana Milanovića tijekom radnog vikenda iz Hrvatske i koje je navodno otišao s obitelji na skijanje u inozemstvo. Rekao je kako ne zna gdje je premijer, ali je dodao da je Milanović odmor i zaslužio.

Pročitajte i ovo Zoran Milanović Objava na Facebooku Milanović poručio: "Hrvatska ne može podnijeti još četiri godine Plenkovićeve vlasti" Zoran Milanović Facebook objava Milanović: "Kao svaki ugroženi diktator, Plenković medije proglašava neprijateljima"

Predsjednik Vlade RH Zoran Milanović proveo je subotu sa svojom obitelji na austrijskom skijalištu i večeras će biti u Zagrebu, potvrđeno je iz Vlade RH Sustav obrazovanja i znanosti ne trpi daljnja rezanja, izjavio je u subotu ministar Željko Jovanović istaknuvši da je jedan od prioriteta njegova ministarstva racionalnije upravljanje sredstvima koja su na raspolaganju te da se to i čini.

U sustavu obrazovanja se rezultati vide nakon dugo godina permanentnog ulaganja, pa je, ako želimo osigurati budućnost i razvoj Hrvatske, potrebno kontinuirano povećavati ulaganja u njega, rekao je Željko Jovanović u stanci konstituirajuće sjednice Županijskog odbora SDP-a Primorsko-goranske županije u Čavlima.

Učitelji prosvjedovali na Markovom trgu; Jovanović: Imaju to pravo, ali...

Odgovarajući na upite novinara, Jovanović je nastavio da su, kada je riječ o plaćama učitelja i nastavnika, oni jedini kojima su u sustavu državne uprave prošle godine povećane plaće. Plaće učitelja i nastavnika nisu upitne, ali da su upitni dodaci na plaće, ministarstvo tu traži racionalnije raspolaganje sredstvima za sustav obrazovanja, znanosti i sporta, rekao je.

„Još nismo postigli dogovor s ministrom financija Slavkom Linićem i naši se razgovori, vezano za sredstva koja su namijenjena Ministarstvu znanosti, obrazovanja i sporta, nastavljaju u ponedjeljak“, rekao je ministar Jovanović na upit o rebalansu proračuna. (Hina/B.V.)

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook  

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene