Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Jovanović o privođenju Mamića:

'Ovo je dokaz da je Hrvatska uređena država!'

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Ministar Željko Jovanović, kojeg je Zdravko Mamić izvrijeđao u jednoj radijskoj emisiji, za Novu TV je po prvi put komentirao privođenje izvršnog predsjednika Dinama.

Reporterka Nove TV Sabina Tandara Knezović pitala je ministra Željka Jovanovića da komentira privođenje izvršnog predsjednika Dinama Zdravka Mamića, no on samo privođenje nije želio komentirati.

Pročitajte i ovo Aleksandar Vulin Odgovor Radmanu Vulin: "Neka mi Hrvatska pokaže koji je grad ljepše, srdačnije i iskrenije od Zagreba dočekao Hitlerovu vojsku" Ilustracija između 50 i 60 ljudi Hrvatska poslala prosvjednu notu Srbiji: Carinici satima držali 25 automobila s hrvatskim putnicima

'Ovo je dokaz da je Hrvatska uređena država i da nitko ne može vrijeđati po vjerskoj, nacionalnoj ili bilo kojoj drugoj osnovi. I svi koji kažu da ovo ima veze s politikom su zlonamjerni', rekao je ministar Željko Jovanović kojeg je Mamić izvrijeđao u jednoj radijskoj emisiji.

>> Mamić danas daje iskaz državnom odvjetništvu: Hoće li morati ostati u pritvoru?

'To je puno ispod razine politike. to je svjetonazorski, ljudski nedopustive izjave, i služe samo na sramotu svih nas. kakvu je poruku poslalo našem društvu? Nadam se da ćemo mi poslati kontra poruku - no pasaran', istaknula je u komentaru Vesna Pusić, ministrica vanjskih poslova (HNS).

'Mogu to sa indignacijom odbiti i osuditi. To nije jezik i retorika modernog europskog civiliziranog Zagreba i zato sam tužan i žalostan što se to događa', poručio je zagrebački gradonačelnik Milan Bandić.

'HOO naravno najoštrije osuđuje ove izjave gospodina Mamića. one ne samo da se protive svim načelima olimpizma, već su kao takve i apsolutno i neprimjerene i neprihvatljive u civiliziranom društvu', rekla je Manuela Sentđerđi, glasnogovornica HOO-a.

'Ja vjerujem da će sutra ujutro biti smrtna kazna, strijeljanje'

Odvjetnik Ante Madunić sinoć je ironično prokomentirao da s obzirom 'kakva je situacija, ja vjerujem da će sutra ujutro biti smrtna kazna, strijeljanje'. 'Kakva je ovo situacija i kakva je ovo država? Boga mi ako neće biti ovdje smrtne kazne! Postali smo cirkus država. Kad se netko pojavi na HDZ-ovom skupu, pa bar bio pomalo smiješan ili navijao kao Zdravko Mamić, odmah vam slijedi privođenje, odmah ovakva situacija kao što imamo danas. Luda država, ludi ljudi. Ozbiljno vam kažem, ovo je za ne vjerovati', rekao je revoltirani Madunić. Kaže da se u ovakvim situacijama nikada nikoga nije privodilo, sve do Zdravka Mamića.

>> 'Svaka čast komšije': Mamić udarna vijest u srpskim medijima

Donosimo sadržaj izjava Zdravka Mamića koje su neumjerene, nepristojne i uznemirujuće: 'Zamislite da čovjek koji je Srbin i koji nikada nije radio u prosvjeti i sportu bude ministar u najvažnijem resoru Republike Hrvatske. I onda to daš jednom takvom čovjeku s takvom hrvatomržnjom. Kod njega ne vidite osmijeh nego očnjake iz kojih izlazi krv. On je uvreda za hrvatski mozak. On je najveći hrvatomrzac poslije Khuena-Hédervárya. To je čovjek koji ima krvna zrnca koja pretežu da mrzi sve što je hrvatsko, od Matice hrvatske i Hrvatske akademije znanosti i umjetnosti do HNS-a i Dinama', kazao je Mamić.

Zdravko Mamić noć je proveo u pritvoru na Oranicama. Angažirao je čak petero odvjetnika, a jedan od njih cijelu je situaciju nazvao cirkusom. Mamić će danas dati iskaz na Općinskom državnom odvjetništvu.

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook  

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene