Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Ustavni sud poništio i odluku o udžbenicima

Jovanović o odluci Ustavnog suda: 'Nisam upoznat s bilo kakvim prigovorom'

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Ustavni sud poništio je još jednu odluku ministra Željka Jovanovića. Odluka, donesena isti dan kada i ona o suspenziji zdravstvenog odgoja, odnosi se na rok usklađivanja školskih udžbenika. Ministar Jovanović kaže: 'Dogovor je postignut sa svim nakladnicima!'.

Tužbu je podnijelo pet nakladnika, jer tvrde da se od njih tražilo da udžbenike usklade s novim pravopisom 10 dana prije njegova izlaska.

Pročitajte i ovo Zoran Milanović Najteža odluka Ustavnog suda Dnevnik Nove TV doznaje pozadinu donošenja krucijalne odluke o Milanoviću: "Lomila su se koplja zbog jedne stvari" Zoran Milanović - 6 Anketa Dnevnika Nove TV Što mislite o odluci Ustavnog suda? Pogledajte kako ste glasali

>>Jovanović o štrajku: 'Nitko ne smije ugroziti maturante'

Iako ministar kaže da rješenje suda nije dobio, nekoliko dana nakon presude, rok je pomaknut za rujan, ali nakladnici upozoravaju da to još uvijek nije zakonski potvrđeno.

'Ja uopće nisam upoznat da su nakladnici podnijeli bilo kakav prigovor, bilo kojem sudu, niti još uvijek imam rješenje suda, pa zbog toga kažem da je bespredmetno o tome razgovarati i tim prije što smo postigli dogovor sa svim nakladnicima koji djeluju u Hrvatskoj', rekao je ministar obrazovanja Željko Jovanović.

'Taj rok treba ozakoniti Vlada, dakle to je još uvijek stvar dogovora, i ministrovog prijedloga, a obećana je i nekakva Vladina uredba, koja će taj prijedlog ozakoniti', kaže Matilda Bulić, direktorica školskog programa Školske knjige.

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook  

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene