Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Dopis Uredu državne uprave

Jovanović o Kaštel Štafiliću: Utvrditi slobodna mjesta i upisati učenike

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Ministar Željko Jovanović uputio je danas dopis Uredu državne uprave u Splitsko-dalmatinskoj županiji, da se 42 učenika iz Kaštel Štafilića mogu upisati u školu.

Ministar znanosti, obrazovanja i sporta Željko Jovanović uputio je danas dopis Uredu državne uprave u Splitsko-dalmatinskoj županiji u kojemu se navodi da se 42 učenika, koji su protupropisno upisani u Srednju školu 'Braća Radić' Kaštel Štafilić-Nehaj, mogu upisati sukladno njihovom uspjehu u prethodnom obrazovanju, interesima i sposobnostima kako bi najkasnije do 10. rujna krenuli redovito na nastavu.

U dopisu ministar ističe da Ministarstvo znanosti, obrazovanja i sporta (MZOS) čini sve kako bi u izvanrednim okolnostima omogućilo nastavak školovanja učenicima, koji su, ne svojom krivnjom, dovedeni u zabludu.

Ministar Jovanović zahtjeva da županijski Ured državne uprave utvrdi slobodna upisna mjesta na području Splitsko - dalmatinske županije u srednjim školama, u kojima se provode obrazovni programi-zanimanja za koje nije propisan bodovni prag, te da organizira upis za 42 učenika koji su upisani protivno Odluci o elementima i kriterijima za upis u I. razred srednje škole u školskoj godini 2012./2013. u četverogodišnje programe u Srednju školu 'Braća Radić' Kaštel Štafilić - Nehaj.

Pročitajte i ovo Sukoba propalestinskih prosvjednika i protuprosvjednika na UCLA-u Neredi zbog Gaze VIDEO/FOTO Kaos na sveučilištu: Sukobili se prosvjednici, u sve se umiješala i policija Njemačka policija Ususred prosvjeda Policija upozorava na moguće nerede ljevičarskih skupina: "Energično ćemo reagirati na antisemitizam"

>> Sindikat poziva Jovanovića da odobri upis 42 djece u srednju školu u Kaštel Štafiliću

O tom dopisu izvijestila je danas Služba za odnose s javnošću Ministarstva znanosti, obrazovanja i sporta, uz napomenu kako to čine zbog brojnih upita novinara o tome što je Ministarstvo poduzelo u vezi s izvanrednom situacijom u Srednjoj školi 'Braća Radić', nastalom zbog protuzakonitoga postupanja ravnatelja Petra Vrbanića, školskog odbora, pročelnika Upravnog odjela za prosvjetu, kulturu i šport Splitsko-dalmatinske županije Zdravka Omrčena i voditelja Službe za društvene djelatnosti ureda državne uprave u Županiji Nevena Ćurkovića.

Navodi se također kako će MZOS uputiti dopis i predstojniku Ureda državne uprave u Splitsko-dalmatinskoj županiji Veljanu Radojkoviću sa zahtjevom da preispita odgovornost Nevena Ćurkovića za nastalu situaciju, te ministru uprave Arsenu Bauku od koga će tražiti da preispita odgovornost Zdravka Omrčena,

Dodaje se da je u Srednjoj školi 'Braća Radić' u tijeku inspekcijski nadzor u kojemu će se utvrditi sve činjenice relevantne za utvrđivanje odgovornosti za nastalu situaciju, koje će pak biti osnova za poduzimanje daljnjih inspekcijskih mjera. (Hina)

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook  

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene