457957
457957
457957
457957
457957

Jovanović: Mala izlaznost na izbore za predsjednika sramota za sve nas u SDP-u

  • , 22.11.2016., 13:37
  • Autor:
  • komentara

SDP-ov saborski zastupnik Željko Jovanović u utorak je iz Rijeke poručio kako je niska izlaznost SDP-ova članstva na subotnji prvi krug izbora za predsjednika stranke "sramota za sve nas u SDP-u", najavivši da će u drugom krugu za predsjednika podržati Ranka Ostojića.

 
 
 
 
Željko Jovanović: Niska izlaznost sramota za SDP
Željko Jovanović: Niska izlaznost sramota za SDP" (Video: Vijesti Nove TV u 14)

Jovanović je na konferenciji za novinare rekao da su Ostojićevo iskustvo, znanje i staž u stranci te politička strast jamstvo da će SDP i socijaldemokracija opet pobjeđivati u Hrvatskoj.

Političko kameleonstvo ne doprinosi nikome

Novinari su ga pitali kako komentira to što su neki SDP-ovci, iako su u prvom krugu podupirali druge kandidate, najavili da će u drugom krugu glasovati za Davora Bernardića, kao što je to među ostalima učinio Siniša Hajdaš Dončić. Jovanović je odgovorio da ta njegova podrška Bernardiću ne znači ništa, jer je Hajdaš Dončić samo jedan od članova SDP-a. "Političko kameleonstvo ne doprinosi nikome", kazao je.

Upitan kako ocjenjuje svoj odnos s Bernardićem, kojega veći dio javnosti zbog 46 posto osvojenih glasova SDP-ovaca u prvom izbornom krugu već vidi kao novog predsjednika SDP-a, odgovorio je kako poštuje sve one koji na poštenim izborima dobiju podršku većine. "Ja sam u SDP-u dulje i od Bernardića i Ostojića, stranački sam veteran i ne vezujem svoju političku karijeru uz ljude, nego uz zalaganje za socijaldemokraciju", istaknuo je.

Porezna reforma pogoduje bogatima

Za Vladinu poreznu reformu rekao je da pogoduje bogatima, kapitalu i bankama, da je nedorečena jer nema rješenja za kompenzaciju jedinicama lokalne samouprave nedostajućeg iznosa od umanjenog poreza na dohodak, čime se, tvrdi, dodatno jača centralizacija zemlje.

"Porezna reforma je zanemarila sve hrvatske strateške dokumente, poput strategije razvoja znanosti i obrazovanja, turizma i industrije", kazao je Jovanović i ustvrdio kako je bilo nužno povećati minimalnu plaću, jer da na ovaj način 900.000 građana neće ni osjetiti učinke porezne reforme, a među njima je, naglasio je, većina glasača HDZ-a. "Evo što su dobili nakon izbora", poručio je Jovanović.

Suludim je ocijenio trošak reforme prebaciti na sektor turizma i ugostiteljstva, jer se time, ocijenio je, ugrožava najvredniji gospodarski sektor u Hrvatskoj. Ponovio je kako "ukidanje poreznog Uskoka slabi neovisnu kontrola nad poreznim prijevarama, vraćanje je dugova financijerima HDZ-ovih predizbornih kampanja,". "Tako će lakše Dinamo ponovno postati prvak", rekao je. (Hina)

Komentari

Na stranicama portala DNEVNIK.hr omogućeno je čitateljima da iznose svoje komentare i stavove o objavljenim informacijama. Komentari i stavovi čitatelja ne odražavaju stajalište ili mišljenje portala DNEVNIK.hr, novinara ili nakladnika informacija u odnosu na koje se iznose. Za posljedice objavljenih komentara i stavova odgovaraju isključivo čitatelji te se čitatelji upozoravaju da na portalu DNEVNIK.hr nije dopušteno objavljivati nedopuštene sadržaje poput neistinitih, uvredljivih, klevetničkih ili na drugačiji način nezakonitih sadržaja. Navedena zabrana obuhvaća i zabranu kršenja tuđih prava intelektualnog vlasništva i korištenje tuđih osobnih podataka. Na stranicama portala DNEVNIK.hr nije dopušteno poticati, pogodovati poticanju i širiti mržnju ili diskriminaciju po bilo kojoj osnovi (na osnovi rase, etničke pripadnosti, boje kože, spola, jezika, vjere, političkog ili drugog uvjerenja, nacionalnog ili socijalnog podrijetla, imovnog stanja, obrazovanja, društvenog položaja, bračnog ili obiteljskog statusa, dobi, zdravstvenog stanja, invaliditeta, genetskog nasljeđa, rodnog identiteta, izražavanja ili spolne orijentacije) te antisemitizam i ksenofobiju, ideje fašističkih, nacionalističkih, komunističkih i drugih totalitarnih režima. Redakcija portala DNEVNIK.hr ima pravo odmah po saznanju za nedopušteno djelovanje ili podatak ukloniti sporni sadržaj ili mu onemogućiti pristup, a za sve posljedice odgovara osoba koja je obavljala nedopuštenu djelatnost ili postavila sporni sadržaj na stranicu.DNEVNIK.hr koristi kolačiće za pružanje boljeg korisničkog iskustva. Postavke kolačića mogu se kontrolirati i konfigurirati u vašem web pregledniku. Više o kolačićima možete pročitati ovdje. Nastavkom pregleda web stranice DNEVNIK.hr slažete se s korištenjem kolačića. Za nastavak pregleda i korištenja web stranice DNEVNIK.hr kliknite na gumb "Slažem se". Slažem se