Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Obiteljska tragedija

'Ne znam jesam li kriv, to zna samo dragi Bog'

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
'Ne znam jesam li kriv, to zna samo dragi Bog', rekao je pred vijećem Županijskog suda u Sisku Joso Gregurić (57), kojeg optužnica tereti za ubojstvo svoje teško bolesne i nepokretne kćeri Marijane (23).

U nastavku suđenja osumnjičeni Joso Gregurić je izjavio kako je razumio optužnicu, a na pitanje osjeća li se krivim, odgovorio je:

Pročitajte i ovo Ubojstvo u Šibeniku Tri osumnjičenika uhićena Šibenik zavijen u crno zbog brutalnog ubojstva: Policija složila mozaik tučnjave u kafiću Specijalna policija pred Županijskim sudom u Zagrebu Dio crnogorske narkobande U centru Zagreba scene kao iz akcijskog filma: Pred sud izvedena skupina koja se tereti za krijumčarenje kokaina

'Ne znam da li sam kriv, to zna samo dragi Bog', rekao je Gregurić.

>>Sisak: Na sudu otac koji je ubio teško bolesnu kći
 

Branitelj optuženoga Branko Posavčić je napomenuo kako osumnjičeni nije bio svjestan što radi, te smatra da postoje svi uvjeti da se oslobodi optužbe.

'Sva dokumentacija, materijalni dokazi, vještačenja i izjave svjedoka upućuju kako je djelo počinjeno u posebnim okolnostima. Razumijem postupak oca, koji je nastojao prikratiti muke kćeri, ali Kazneni zakon ne poznaje privilegirano ubojstvo, jer žrtva nije mogla ispoljiti svoju volju. Prema tome, njegov čin ima sva obilježja kaznenog djela ubojstva', obrazložio je optužnicu zamjenik ŽDO-a Marijan Zgurić.

Kako je napomenula predsjednica sudskog vijeća Melita Avedić, iz sve dokumentacije proizlazi kako je u vrijeme počinjenja djela okrivljeni bio bitno smanjeno ubrojiv. Na prijedlog obrane, na idućem će ročištu psihijatrijski vještak pojasniti termin 'pravnička kategorija ubrojivosti', koji se koristi u nalazu. Podsjećamo, Gregurić je 8. listopada prošle godine oko 3 sata ubrizgavanjem u krv otopine tableta, te rezanjem krvnih žila na lijevoj ruci odlučio prekinuti patnje kćeri, koja je nakon višekratnih operacija na mozgu, tri godine vegetirala. Na isti je način pokušao i sebi oduzeti život, ali mu je pomoć na vrijeme pružena i preživio je.(HINA)
 

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook  

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene