Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Je li policija napravila dovoljno?

Joško Morić: Svi moramo pomoći policiji da identificira izgrednike

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Mnogi sumnjaju kako je policija odlučila biti blaga prema prosvjednicima koji su bacajući kamenje svakako ugrozili živote što nije baš za prekršajnu prijavu.

 No, splitska policija uvjerava da imaju snimke i da dublja istraga tek slijedi. 161 prekršajna prijava za remećenje javnog reda i mira, kršenje pravila mirnog okupljanja i tek tri kaznene prijave zbog posjedovanja marihuane. Snimke izgrednika postoje i treba samo reagirati.

Pročitajte i ovo Bruna Papić, reporterka Dnevnika Nove TV Huligani Čeka li Hajduk najstroža kazna ikad izrečena? Evo kada stiže odluka: "Postoji velika mogućnost..." Maltretiranje djevojke u Splitu Kriminalistička obrada u tijeku Dvije nasilnice iz Splita noć provele u policijskoj postaji: Prijeti im visoka kazna

'Nije moguće u kratkome roku identificirati video ili televizijske snimke, Naprosto to je tehnologija, potom treba prikupiti relevantne dokaze kojima se dokazuje da je konkretna osoba potencijalni počinitelj kazenenog djela nanošnja tjelesne ozljeda', kaže Joško Morić. Prije samo tjedan dana Joško Morić je kao direktor Službe sigurnosti Zagrebačkog holdinga radio na osiguranju Svetog Oca. Iz bogatog iskustva ističe važnost dobre pripreme pri organizaciji događaja visokog rizika.

Događaj se podcijenio

'Bilo je dovoljno elemenata koji su na vrijeme upozoravali kako će sa ovim događajem u Splitu biti problema, i moguće je da se u procjeni razvoja događaja, događaj podcijenio', smatra Morić. Policija se u ovom smislu ne može podičiti svojim radom.

'Ako 400 policajaca stavite u odnos prema broju sudionika Gay Pridea, onda nije malo, ako to stavite u odnos s brojem ljudi koji su promatrali taj događaj od čega je 8.000 negativno orijentirano prema događaju onda 400 policajaca nije baš veliki broj', kaže Morić. Diskriminacija ne ide na pohvalu nikome, no umjesto politizacije događaja, ono što bi svi mogli učiniti, tvrdi stručnjak za sigurnost, je pomoći policiji identificirati izgrednike.

Policija još analizira svoje snimke, a danas se spominjalo da će dijelove sa spornim osobama možda objaviti i u javnosti i tako u suradnji s građanima utvrditi tko je na snimkama.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene