Obavijesti Video Pretražite Navigacija
U gostima kod predsjednika

Josipović zaželio sreću Akademskoj solidarnosti

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Predsjednik Republike Hrvatske Ivo Josipović primio je izaslanstvo Sindikata visokog obrazovanja i znanosti 'Akademska solidarnost' koje ga je upoznalo s motivima osnivanja toga sindikata, s njegovim djelovanjem, kao i s razlozima štrajka koji je danas počeo na Filozofskome fakulteta Sveučilišta u Zagrebu.

Po riječima članova sindikata 'Akademska solidarnost', cilj štrajka jest da se iz saborske procedure povuku prijedlozi Zakona o znanstvenoj djelatnosti, Zakona o visokom obrazovanju i Zakona o sveučilištu koji su izazvali oštre i argumentirane kritike velikoga dijela akademske zajednice, priopćio je Ured Predsjednika. Članovi izaslanstva apostrofirali su nužnost očuvanja načela sveučilišne autonomije u Republici Hrvatskoj kao i nužnost zaštite znanosti i visokog obrazovanja od komercijalizacije.

Predsjednik Josipović zaželio je uspješan rad novom sindikatu te istaknuo da donošenju zakona treba prethoditi strateška projekcija razvoja znanosti i visokog obrazovanja koja bi sadržavala razvoj mreže javnih institucija u području znanosti i visokog obrazovanja te način financiranja i viziju uloge znanosti i visokog obrazovanja kao motora razvoja Republike Hrvatske.

Akademik Mislav Ježić iz Akademske solidarnosti rekao je novinarima, nakon sastanka u Uredu Predsjednika, da su ustanovili da su u velikoj mjeri podudaraju njihova stajališta i stajališta predsjednika Josipovića. (Hina)

Pročitajte i ovo Željko Stipić Predstavili peticiju Dio nastavničkih sindikata Fuchsu nezadovoljno poručio: "Sada mu je prilika pokazati da je naš ministar" Sindikati - 3 "Poruka Vlade je da im nismo važni" U ponoć istječe rok! Učiteljica Gordana o koeficijentima: "Radim 42 godine, a u mirovinu ću otići kao najslabije plaćena među svim državnim i javnim službama"

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene