Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Progovorio i predsjednik

Josipović: Žao mi je zbog prekida pregovora s Vladom

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Predsjednik Ivo Josipović izjavio je u Sisku kako mu je žao što su pregovori vlade i sindikata prekinuti, pri čemu je dodao kako se nada da će se oni nastaviti zato što su 'najbolji način da se ostvare oba cilja, i ciljevi reforme, gospodarstva i poduzetništva, te zaštita socijalne države i pravednosti'.

Prekid pregovora, po njegovu mišljenju, nije dobar 'jer socijalni dijalog, potreba da se u provođenju reforme zadovolje i reformski zahtjevi, da se postignu zacrtani gospodarski ciljevi, a to su stabilnost, napredak i povećanje društvenoga bruto proizvoda, nameće obvezu da se ostvare i ciljevi pravednosti', rekao je Josipović na svečanoj sjednici Županijske skupštine. 'Vidjet ćemo što će nam donijeti vrijeme, ali sam uvjeren i vjerujem da Hrvatska ima snage za socijalni dijalog, za ona rješenja koja su pravedna i u interesu i kapitala i radnika', dodao je. Predsjednik je ocijenio da je Hrvatska 'u grotlu gospodarske krize koja zaista prijeti našoj stabilnosti, standardu naših građana i poruci u Ustavu kako je Hrvatska socijalna država'.

Pročitajte i ovo Parlamentarni izbori 2024. Iz minute u minutu Grmoja iznio ponudu DP-u, Tomašević ju glatko srušio. Pojavila se ideja tko bi mogao biti novi ministar branitelja? Sindikati i praznik rada - 3 SRETAN VAM PRAZNIK RADA "Previše navijača, premalo igrača": Hrvati više vole slavlje od prosvjeda

>> Popijač o sindikatima: To je najveća manipulacija koju sam doživio

'Tu poruku nikako ne smijemo zaboraviti i zato danas, kada moramo provesti gospodarske reforme, jer je Vlada naznačila brojne reforme, kani ih provesti i treba našu podršku u tome, treba misliti i o onom drugom, socijalnom aspektu, i treba učiniti da teret gospodarske krize bude pravedno raspoređen', rekao je predsjednik Josipović. Sa svečanosti u Sisku poslao je poruku svim građanima Hrvatske da smo 'u trenutku koji traži maksimalnu odgovornost, u kojemu moramo zaboraviti na parcijalne interese ako nisu kompatibilni s općim nacionalnim interesima'. (Hina)

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene