Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Posjetio Divulje

Josipović zadovoljan pripremama za požarnu sezonu

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Predsjednik Republike Ivo Josipović izjavio je kako je zadovoljan pripremama cjelokupnog sustava u borbi protiv požara u ljetnoj sezoni.

Josipović je posjet Splitu počeo obilaskom Centra za koordinaciju gašenja šumskih požara Državne uprave za zaštitu i spašavanje u Divuljama. 'Cilj spremnosti je na najvišoj razini i maksimalno ćemo poduzeti sve mjere da ne dođe do eventualnih katastrofa', rekao je Josipović i dodao kako je zadovoljan i uključenošću pripadnika Oružanih snaga Republike Hrvatske u protupožarni sustav. Istaknuo je da pripadnici Oružanih snaga nisu spremni samo sudjelovati u protupožarnim aktivnostima, nego i pomagati u drugim elementarnim nepogodama.

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna 'Organizam koji se stalno mora obnavljati' Josipović: Vjerojatniji remont vojnih zrakoplova, a ne nabava novih Slika nije dostupna 'Ponosna smo članica NATO saveza' Kosor: u 20 godina dogodilo nam se što se nekim narodima ne dogodi u 100

Po njegovim riječima, 'još je prostora za racionalizaciju Oružanih snaga' te mogućnosti za korištenje 'njihovih velikih potencijala'. Predsjednik Josipović također je rekao da je ljeti najkritičnije na jadranskoj obali zbog mogućih požara te da su ovog ljeta u njihovo sprječavanje uključeni i vatrogasci iz kontinentalnog dijela. Predsjednik Josipović večeras će u Splitu službeno otvoriti 56. splitsko ljeto, čiji je ovogodišnji pokrovitelj. (Hina)

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene