Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Predsjednik o referendumu

Josipović: Za tango je potrebno dvoje, Vlada želi svojim putem

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Predsjednik Republike Ivo Josipović izjavio je, komentirajući odluku saborskog Odbora za Ustav da o potrebi održavanja referenduma o izmjenama Zakona o radu (ZOR) odluči Ustavni sud, kako se nada da krajnji rezultat tog procesa neće biti dezavuiranje volje naroda.

Pravno gledano, to je put koji je moguć i legitiman, no ja se zalažem za nešto drugo, da se poštuje volja naroda, izjavio je Josipović nakon današnjeg sastanka svojega Savjeta za gospodarstvo. Josipović je pojasnio kako je njegova inicijativa za donošenje saborske deklaracije u vezi referenduma bila usmjerena na poštivanje odluke birača 'na način koji će omogućiti intenzivniji socijalni dijalog i rješavanje toga pitanja, ali koji neće dezavuirati volju naroda'.

Pročitajte i ovo Parlamentarni izbori 2024. Pregovori još traju Pregovori Plenkovića i Domovinskog pokreta u slijepoj ulici, HDZ žestoko po Milanoviću: "Komično je pratiti kako se koprca" Sindikati i praznik rada - 3 SRETAN VAM PRAZNIK RADA "Previše navijača, premalo igrača": Hrvati više vole slavlje od prosvjeda

>> Matijašević: Odluka Odbora za Ustav je neodrživa

'Drago mi je da su sindikati pozitivno reagirali na moj prijedlog, ali za tango je potrebno dvoje - Vlada očito želi ići drugim putem', rekao je Josipović. Saborski Odbor za Ustav, Poslovnik i politički sustav na današnjoj je sjednici, sa sedam glasova 'za' i šest 'protiv', podržao prijedlog vladajuće većine da Ustavni sud odluči o sadržaju referendumskog pitanja te potrebi održanja referenduma nakon što je Vlada povukla iz saborske procedure prijedlog izmjena Zakona o radu. (Hina)

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene