Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Prevažna odluka

Josipović: Za prodaju Ine morali su svi znati, uključujući i Vladu

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Ivo Josipović je izjavio kako su za prodaju Ine morali biti dobro informirani svi u lancu odlučivanja i članovi Vlade.

'Ne mogu prihvatiti da je bilo tko dizao ruku za ugovor takve važnosti, a da se prethodno nije raspitao o njegovim najvažnijim elementima', rekao je Josipović u intervjuu za Globus. Istakao je kako je Vlada kao cjelina odgovorna za svoje odluke, posebno za tako prevažne poslove gdje se radi o političkoj odgovornosti.

Pročitajte i ovo Provjereno: Šljunak - 7 Krađa trajala mjesecima Neki su odvozili po malo, neki utovarivali bagerima... sve dok nije nestalo dvije trećine brda: "To je sve na otvorenom" Marko Bočina i Davor Štern - 1 ŠTO SE KRIJE IZA OPTUŽBI? Energetski stručnjak o jadikovkama iz Budimpešte: "Izuzeće od sankcija bi trebalo isteći ovih dana, stoga je najbolje optužiti Hrvate"

Predsjednik je u razgovoru za Glubus rekao kako se državni službenici ne bi trebali sastajati s osumnjičenicima za teška kaznena djela. 'Ako za to postoji razlog, mora biti jasan i dostupan javnosti', rekao je Josipović i dodao kako je premijerka Kosor rekla da sastanak s Polančecom nije bio tajan.

>> Josipović: Ne treba napadati Bajića sada kada čvrsto jaše konja korupcije

Josipović je rekao kako je u Hrvatskoj konačno došlo vrijeme da se osvijestimo i shvatimo da nije dopušteno kroz novine voditi 'parapostupak' protiv bilo koga. Istaknuo je kako je velika važnost za Hrvatsku da su slučajevi povezani s korupcijom na najvišem nivou. 'Ako Europa prepozna da su riješeni na profesionalan, zakonit i nepristran način bez miješanja politike, RH će se smatrati državom koja je reformirala pravosuđe i ispunila uvjete za Europsku uniju.

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene