Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Video poruka

Josipović za jednakopravnost Hrvata u BiH

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Hrvatski predsjednik Ivo Josipović izrazio je očekivanje u video poruci koja je u petak emitirana u programu Federalne televizije da će Hrvati u BiH u ustavnim promjenama ostvariti jednakopravnost s druga dva konstitutivna naroda.

'Želim hrvatskom narodu u BiH da u predstojećim ustavnim promjenama zajedno s druga dva naroda nađe formulu jednakopravnosti, formulu uspjeha Bosne i Hercegovine kao države, formulu uspjeha opstanka hrvatskog naroda i njegova prosperiteta', rekao je sinoć Josipović. Dodao je da se nada skorom dolasku u BiH, 'u Mostar i u krajeve gdje žive pripadnici hrvatskog naroda'. 'Želim da taj moj posjet Bosni i Hercegovini bude jedan novi zamah u razvoju prijateljskih odnosa Hrvatske i Bosne i Hercegovine', rekao je Josipović.

Pročitajte i ovo Srbijanski predsjednik Aleksandar Vučić napadnuta hrvatska filmska ekipa Hrvatska je poslala prosvjednu notu zbog napada na Hrvate u Srbiji Glasanje u Mostaru za Hrvatski sabor XI jedinica Otvorena birališta za Hrvatski sabor: U BiH registrirano više od 200.000 glasača

Video poruka hrvatskoga predsjednika objavljena je u sklopu manifestacije Večernjakovog pečata u organizaciji Večernjeg lista BiH budući da je Josipović bio spriječen doći u Mostar. Hrvatska premijerka Jadranka Kosor je po ocjeni Večernjeg lista BiH dobila priznanje za regionalnog lidera. (Hina)

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene