Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Utrka za predsjednika

Josipović vodi, žene bi glasale za Vesnu Pusić

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Predsjednička kampanja već je polako krenula. Istraživanje Nove TV o predsjedničkim kandidatima pokazalo je da predsjednika nećemo dobiti u prvom krugu. Dobar program, ali i iskustvo u gospodarstvu ono je što građani traže od budućeg predsjednika.

Da su danas predsjednički izbori Ivo Josipović bi osvojio 26,6 posto glasova, a Andrija Hebrang, Nadan Vidošević i Vesna Pusić vode tjesnu utrku za ulazak u drugi krug izbora.

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna Kandidati spremni Od ponoći kandidati imaju 12 dana za 10.000 potpisa Slika nije dostupna Predsjednički izbori Istraživanje: Bandić ulazi u drugi krug

Glasači SDP-ovog kandidata Ive Josipovića stariji su od 60 godina, žive u Slavoniji, Istri i Primorju, u radnoj knjižici upisana im je visoka stručna sprema, a misle da on ima dobar program.

Birač HDZ-ovog kandidata, Andrije Hebranga je muškarac između 45 i 60 godina, završio je osnovnu školu, živi u Lici i na Banovini. Najvažnijom Hebrangovom karakteristikom drže domoljublje.

Glasači nezavisnog Nadana Vidoševića, predsjednika gospodarske komore nisu žene. Za njega bi, da su danas izbori glasovali visokoobrazovani muškarci između 30 i 44 godine uglavnom iz Primorja i Istre, a važno im je njegovo gospodarsko iskustvo.

HNS-ova kandidatkinja Vesna Pusić privukla je prema istraživanju glasove visokoobrazovanih žena do 30 godina iz sjeverne Hrvatske. Njezini glasači, kao osobinu koju kod nje najviše cijene, ističu umjerene stavove.

U mjesecima pred nama vidjet ćemo tko će od kandidata voditi najbolju kampanju, pokupiti simpatije i glasove birača koji na izborima imaju zadnju riječ.

Da su danas predsjednički izbori glasali bi za:

  • Ivu Josipovića
  • Andriju Hebranga
  • Vesnu Pusić
  • Damira Kajina
  • Nadana Vidoševića

Ukupno glasova:

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene