Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Čestitka za Praznik rada

Josipović: Vlada mora pokrenuti gospodarstvo i potaknuti zapošljavanje

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Povodom obilježavanja Međunarodnog praznika rada, predsjednik Republike Hrvatske Ivo Josipović uputio je čestitku svim hrvatskim građanima

'Međunarodni praznik rada i ove godine obilježavamo u razdoblju gospodarske krize. Iza nas je teška godina u kojoj su mnogi ostali bez posla, velik broj radnika nije bio plaćen za svoj rad, a i oni koji imaju posao suočavali su se s mogućnošću smanjivanja radnih prava i s neizvjesnošću za očuvanje svojeg radnog mjesta', stoji u čestitci predsjednika Josipovića.

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna Obilježen Dan zaštite na radu Nema sindikalne povorke za Praznik rada Slika nije dostupna Praznik rada Prvomajski prosvjedi podbacili: 'Ubacili su svakakve među nas'

>> VIDEO: Bandić u Maksimiru izazvao pravu ludnicu oko sebe, fijasko prosvjednika

Predsjednik upozorava da je i ove godine važno upozoriti na nužnost poštivanja prava radništva i na obvezu države da vodi računa o tome da svaki radnik bude plaćen za svoj posao. Na onima koji vode državu obaveza je da učine sve kako bi pokrenuli gospodarstvo i potaknuli zapošljavanje jer bez gospodarskog razvoja, nastavlja Josipović,  pravedno plaćenih radnika i dijaloga između posloprimaca, poslodavaca i Vlade nema društvenog mira i napretka.

'U tome osobitu ulogu ima socijalni dijalog jer bez zajedničkog dogovora neće biti moguće uspješno i pravedno zadovoljiti interese svih društvenih partnera. Pri tome, uvijek treba voditi računa o tome da radnici u Hrvatskoj imaju pravo na sigurnost i dostojanstvo koje im je i Ustavom RH zajamčeno.
Stoga pozivam sve nadležne na rješavanje gorućih problema hrvatskih radnika u sljedećoj godini, a svim građankama i građanima Republike Hrvatske, posebice radnicama i radnicima, srdačno čestitam 1. svibnja – Međunarodni praznik rada!', stoji u čestitki predsjednika Josipovića.
 

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene