Obavijesti Video Pretražite Navigacija
'Tajna mora to i ostati'

Josipović: U slučaju curenja tajnih iskaza treba poštivati zakon

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Predsjednik Ivo Josipović rekao je da u 'slučaju curenja tajnih iskaza u medije treba poštivati zakonske odredbe, koje nalažu da sadržaj dokaznih radnji moraju ostati tajni'.

'Zakon vrijedi jednako za sve. Ako u zakonu piše da je nešto tajno, onda to treba i poštivati. Osim toga, u zakonu postoje i zaštitni mehanizmi, koji štite novinare i njihovu profesiju. Pustimo, dakle, da se stvari rješavaju u skladu sa zakonom', kazao je Josipović zamoljen da komentira jučerašnju izjavu premijerke Jadranke Kosor kako će se vlada potruditi da dozna što se događa i tko daje informacije koje u ovoj fazi istrage ne bi smjeli biti dostupni javnosti.

Na upit 'može li kao pravnik ocijeniti težinu odgovornosti Jadranke Kosor u slučaju postojanja crnih fondova HDZ-a', Josipović je rekao kako je već nebrojeno puta poručio da takvo što ne može komentirati jer u predsjednikovoj nadležnosti nije progon kaznenih djela. 'Već sam toliko puta kazao da takve svari ne mogu komentirati. Mogu biti pravnik još sto puta, ali se ne mogu miješati u nadležnost onih čija je zakonska obveza progon kaznenih djela', ustvrdio je Josipović.

 

Pročitajte i ovo Andrej Plenković u stožeru HDZ-a Objava nakon rezultata Oglasio se Plenković: "Uskoro ćete saznati s kim ćemo imati većinu" Andrej Plenković Euforija u HDZ-u Plenković otkrio jesu li već počeli pregovori

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene