Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Položio vijence

Josipović u Dvoru: Zajedništvom riješiti probleme u međunacionalnim odnosima

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Predsjednik Republike Ivo Josipović je danas posjetio Glinu, Dvor i Kostajnicu i upoznao se sa životom Hrvata i Srba na području Sisačko-moslavačke županije, odnosno na područjima od posebne državne skrbi,

Josipović je izjavio u Dvoru kako je zajedništvo i okrenutost budućnosti jedini način za rješavanje problema u međunacionalnim odnosima.

Pročitajte i ovo Ilustracija koliko nas ima? Objavljeno koliko Hrvata živi izvan Hrvatske: U jednoj državi ima ih najviše, a nije Njemačka Slika nije dostupna Komentirao Vučićeve izjave Medved: "Srbija se mora suočiti s istinom i svojom ulogom u provedbi velikosrpske ideologije. Na istini možemo graditi buduće odnose"

Novinari su ga u Glini upitali za komentar današnjeg, ponovnog skidanja ploče s dvojezičnim natpisom u Vukovaru.

'Pustimo Vladu neka radi. Vlada je rekla da će taj problem riješiti i ja se nadam da hoće', rekao je Josipović.

Dodao je kako je danas u sklopu boravka u tri grada zajedno s Hrvatima i Srbima odao počast i poginulim Srbima u Drugom svjetskom ratu, te hrvatskim braniteljima i srpskim civilima poginulima u Domovinskome ratu.

'Zajedno smo bili, s dužnim poštovanjem i razumijevanjem, i mislim da je to primjer kako se gradi zajedništvo i dobri odnosi u kojima smo okrenuti budućnosti, a ne prošlosti', rekao je Josipović.

>>Josipović: Hrvatska mora poštivati najviše standarde jednakosti građana

Dolazak na mjesta iz prošlosti je naš dug prema njoj, ali razgovarali smo zapravo cijelo vrijeme o budućnosti i suradnji i problemima koji tište naše građane, bez obzira na nacionalnost, dodao je.

'To je jedini pristup kojim se mogu dugoročno i trajno urediti međunacionalni odnosi', kazao je.

Josipović je u Glini položio vijenac u spomen na žrtve ustaškog pokolja iz 1941. u Glini, a na mjestu gdje je bila pravoslavna crkva koju su ustaše srušile.

U Dvoru, kao i i Kostajnici položio je vijenac na spomenik poginulim Hrvatskim braniteljima u Domovinskome ratu, a na groblju u Dvoru vijenac je položio na masovnu grobnicu u kojoj su pokopani srpski civili stradali u Domovinskome ratu. (Hina)

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook  

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene