Obavijesti Video Pretražite Navigacija
David Richards u Zagrebu

Josipović s prvim čovjekom britanske vojske

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Predsjednik Republike Hrvatske Ivo Josipović primio je načelnika glavnog stožera britanske vojske generala zbora Davida Richardsa.

David Richards boravi u Zagrebu u sklopu službenog programa bilateralne obrambene suradnje, priopćio je u ponedjeljak Josipovićev ured.

Josipović i Richards dosadašnju su bilateralnu obrambenu suradnju ocijenili uspješnom i suglasili se kako postoji šire područje mogućnosti za njezin daljnji razvoj i nadgradnju.

Pročitajte i ovo Vježba ŠTIT 24 Trening za upravljanje u kriznim situacijama: Održana vježba policije i američkog veleposlanstva Ilustracija Zapad Afrike Prekinuli veze s Francuskom, primili ruske instruktore: ''Ovdje smo kako bismo uvježbavali vojsku''

>> Josipović: Važno je da civilne žrtve rata ostvare svoja prava

Prilikom susreta istaknuta je predanost Republike Hrvatske NATO savezu kao glavnom svjetskom sigurnosnom aranžmanu. Također, istaknuto je da je Hrvatska pridonijela sudjelovanjem u operacijama pod vodstvom NATO-a, u regionalnim okvirima operacije KFOR-a i u svjetskim okvirima u operaciji ISAF-a u Afganistanu.

Naglašeno je kako će Hrvatska slijediti savezničku politiku u Afganistanu u smislu daljnjeg doprinosa izgradnji sposobnosti afganistanskih sigurnosnih snaga i nakon 2014. godine.

Richards je istaknuo doprinos Republike Hrvatske stabilnosti i miru u području jugoistočne Europe, ne samo u sklopu suradnje i djelovanja putem Američko-jadranske povelje, nego i aktivnom ulogom RH na polju jačanja međusobnog razumijevanja i povjerenja s državama regije. (Hina)

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook  

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene