Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Četvrta obljetnica smrti

Josipović: Račan je bio velika figura hrvatske povijesti i politike

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Predsjednik Republike Ivo Josipović izjavio je danas, u povodu četvrte obljetnice smrti Ivice Račana, da je Račan bio velika figura hrvatske povijesti i politike te da je svojom osobnošću obilježio razdoblje od 2000. do 2003 godine, dok je bio na čelu hrvatske vlade.

U četiri godine, dok je Račan bio hrvatski premijer, učinjeni su značajni iskoraci u približavanju Hrvatske Europi, u razvoju demokracije i ljudskih prava, izjavio je Josipović novinarima, upitan kako iz današnje perspektive ocjenjuje razdoblje Račanove vladavine. 'Mislim da je razdoblje od 2000. do 2003. obilježila Račanova osobnost', rekao je Josipović nakon svečanog obilježavanja 40. godišnjice osnivanja Sveučilišnog računskog centra 'Srce'.

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna Josipović položio vijenac Četvrta obljetnica smrti Ivice Račana Slika nije dostupna U iščekivanju presude Milanović: Ne zamjeramo HDZ -u, trudili su se dokazati istinu o ratu!

>> SDP-ovci na Račanovu grobu: Ne bi bio zadovoljan današnjom Hrvatskom

Račanovo predsjedanje vladom nije, međutim, želio uspoređivati s njegovim prethodnikom ni nasljednikom, kazavši da 'različiti ljudi rade u različitim vremenima te da ih je vrlo teško uspoređivati'. (Hina)

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene