Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Vitalnost dijela gospodarstva

Josipović: Preuzimanje Mercatora imat će pozitivan učinak na cijelo gospodarstvo

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Predsjednik RH Ivo Josipović osvrnuo se u Rijeci na preuzimanje Mercatora od strane Agrokora.

Komentirajući preuzimanje slovenskog Mercatora od strane hrvatskog Agrokora, predsjednik Ivo Josipović ocijenio je da će to imati vrlo pozitivan učinak na cjelokupno gospodarstvo i da kupnja pokazuje vitalnost jednog dijela gospodarstva.

Pročitajte i ovo Propusti u slučaju Agrokor - 4 glavna državna odvjetnica Što će utvrditi Hrvoj Šipek o propustima u slučaju Agrokor? "Ne može Državno odvjetništvo reći da nije na vrijeme upozoreno" Ivica Todorić Oglasio se sud Nobilo potvrdio preokret u slučaju Agrokor: Palo ključno vještačenje protiv Todorića, pada cijeli slučaj?

Tržište će se širiti, a proizvodi iz Hrvatske nalaziti više mjesta na policama u Sloveniji, vrlo vjerojatno i obrnuto, kazao je te ocijenio kako mu se čini da je taj cijeli veliki poslovni poduhvat u duhu onog kuda zapravo idemo - na veliko europsko tržište. Pregovačima u tom poslu Josipović je čestitao na dobro obavljenom poslu.

>> SLUŽBENO JE: Todorić preuzima Mercator!

Na pitanje hoće li to preuzimanje ojačati odnose Hrvatske i Slovenije, predsjednik Josipović je ocijenio da sigurno hoće, i da je taj poslovni događaj pokazatelj puno boljih odnosa nego prije, kao i određenog međusobnog povjerenja. Napomenuo je da smo "svi osjetljivi na naše velike kompanije i na to hoće li biti u ovim ili onim rukama.“ Mislim da je ovo vrlo jasna poruka i da je dobra budućnost zajedničke kompanije, zaključio je.

Predsjednik Josipović danas je u Rijeci otvorio Informativni sajam zemalja članica EU, nakon čega se ukrcao na brod kako bi pratio 14. međunarodnu jedriličarsku regatu Fiumanka. Izjavio je da ga na tu regatu vraća ljepota događaja, koji odiše optimizmom i prijateljstvom i koji danas ima posebnu, europsku dimenziju. (T.Š./Hina)

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook  

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene