Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Predstavio nacrt zakona

Josipović predlaže mjere za olakšavanje položaja dužnika

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Predsjednik stranke Naprijed Hrvatska Ivo Josipović predstavio je u ponedjeljak nacrt zakona o mjerama za olakšanje položaja dužnika, koji će ta stranka ponuditi srodnim i lijevim strankama zastupljenim u Hrvatskom saboru.

Naprijed Hrvatska želi vratiti socijalne teme u fokus hrvatske politike, politika se treba odmaknuti od afera koje treba prepustiti nadležnim tijelima, a fokusirati na narasle društvene probleme, rečeno je na konferenciji za novinare te stranke.

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna HIT NA INTERNETU 'Naš 'antispot' ostvario je veliki uspjeh! Pogledalo ga je sto tisuća ljudi' Slika nije dostupna Ne propustite Ivo Josipović, predsjednik stranke Naprijed Hrvatska! – Progresivni savez gost Dnevnika Nove TV

Kroz nacrt zakona predlaže se ograničenje, odnosno dokidanje troškova parničnog i ovršnog postupka u predmetima manje vrijednosti, kako oni ne bi više nadmašili vrijednost temeljnog duga, s obzirom na to da su dosad troškovi postupka znali višestruko nadmašiti sam dug.

Predlaže se ograničenje rasta kamate tako da ona prestaje teći kada njezina visina dosegne dospjeli iznos glavnice, kao i dokidanje mogućnosti da fiducijarnim prijenosom vlasništva dužnik izgubi nekretninu, kada je vrijednost nekretnine u nesrazmjeru s dugom.

Josipović je također osudio napad u klubu Super Super, istaknuvši da je to nova faza agresivne politike radikalne desnice usmjerene protiv ljudskih prava, posebice manjinskih prava. Očekuje da će počinitelji biti brzo otkriveni i kažnjeni. (Hina)

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene