Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Prekasno je pozvao?

Josipović pozvao Markić na prezentaciju, ona ga odbila

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Predsjednik Ivo Josipović poslao je Željki Markić poziv za sudjelovanje na 'Prezentaciji stavova građana o pojedinim ustavnim pitanjima i pitanjima izbornog sustava', koji se trebao održati danas, 18. listopada.

Iz građanske inicijative 'U ime obitelji' poslali su medijima priopćenje u kojem javljaju kako Markić neće moći sudjelovati na prezentaciji budući da joj je poziv upućen prije dva dana. Zbog obaveza nije u mogućnosti sudjelovati.

Pročitajte i ovo Himzo Pomiješane reakcije Građani otkrili što misle o poskupljenju goriva: "Treba nekako namiriti plaće, to je normalno..." Hrvatski zavod za zdravstveno osiguranje prijavite policiji! HZZO upozorava na pokušaje prijevare građana, lopovi su sve domišljatiji

U odgovoru Uredu Predsjedniku inicijativa 'U ime obitelji' navodi:

'Budući da su stavovi GI 'U ime obitelji' i više od 380 000 građana koji su poduprli raspisivanje o promjeni izbornog sustava već javno objavljeni i sadržani, između ostalog, u referendumskom pitanju inicijative, 'U ime obitelji' vjeruje da su već uključeni ili se lako mogu uključiti u prezentaciju stavova građana.' Inicijativa 'U ime obitelji' ujedno je iskoristila ovu priliku te je zamolila gospodina Predsjednika da se 'sukladno svojim ustavnim obavezama založi za pravo hrvatskih birača kojima je otežavano izjašnjavanje o raspisivanju referenduma o promjeni izbornog sustava u Splitu, Rijeci, Karlovcu, Virovitici i nekim drugim gradovima'. Pritom podsjećaju g. Predsjednika Josipovića, kao što su više puta izvješćivali, Inicijativa je zatražila dozvolu za 80 mjesta izjašnjavanja u Splitu, a Grad Split dopustio je da se više od 200 000 birača izjasni na samo četiri mjesta, dok je u Rijeci, Karlovcu, Virovitici i nekim drugim gradovima naplatom mjesta izjašnjavanja ograničeno ustavno pravo birača na izjašnjavanje o referendumu, stoji u pismu predsjedniku Josipoviću koje je potpisala Ana Marija Marković, članica nacionalne koordinacije inicijative 'Birajmo zastupnike imenom i prezimenom'. (Agencija VLM)

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook  

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene