Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Uručili si oproštajne govore

Josipović: Posjet Pape veliki državni događaj

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Predsjednik Republike Ivo Josipović boravak pape Benedikta XIV. u Hrvatskoj ocijenio je danas kao veliki državni događaj te potporu hrvatskom naporu da uđe u Europsku uniju.

'Boravak Pape u Zagrebu bio je zaista veliki državni događaj. Bio je velika potpora hrvatskom naporu da uđe u EU. S druge strane to je očito bio i vrlo važan pastoralni događaj. Vidjeli ste naši građani, katolički vjernici s velikim su oduševljenjem dočekali Papu', kazao je Josipović u Zračnoj luci Zagreb nakon odlaska pape Benedikta XVI. iz Hrvatske.

Ustvrdio je i da će poruke Svetoga Oca biti motivirajuće u vrijeme referenduma o pristupu Europskoj uniji.

'Ono što bih posebno još istaknuo da je, uz one moralne poruke koje je poslao vjernicima, Papa još jednom ukazao na pripadnost Hrvatske europskom krugu i sasvim sigurno mislim da će to biti motivirajuće za hrvatske građane kada dođe vrijeme referenduma', kazao je predsjednik Republike. (Hina)

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna 'Država neovisno o Crkvi donosi odluke' Josipović nije htio pričati o zahtjevu Crkve za zabranu abortusa Slika nije dostupna Posebna simbolika Papa Benedikt se vraća u Vatikan s mnogo darova iz Hrvatske

Oproštajni govor predjednika Ive Josipovića Papi

Oproštajni govor Pape Benedikta

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene