Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Pozvao na sudjelovanje u politici

Josipović poručio: Razvoj RH odgovornost je svih građana, pa i oporbe

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Predsjednik Josipović naglasio je odgovornost svih građana kao i političara za daljni razvoj Hrvatske. Poručio je svima koji sudjeluju u politici kako je oko bitnih nacionalnih pitanja, pitanja razvoja, potreban konsenzus.

Utrđivanje dugoročnog nacionalnog interesa utemeljenog na konsenzusu temelj je razvoja, poručio je i istaknuo kako je glavni cilj hrvatske politike - razvoj.

Potrebna nam je odgovorna vizija razvoja, određivanje glavnih pravaca razvoja uz odgovarajuće mjere te strategija za postkrizno razdoblje, rekao je.

Razvoj nije stvar jednoga mandata, ponekad ni dva i nije ga moguće pokrenuti bez dugoročne stabilnosti ili barem izvjesnosti da će se projekti nastaviti bez obzira tko je na vlasti ili u oporbi, dodao je.

Pročitajte i ovo Ilustracija Šok zbog reakcije voditeljice Posvađali se zbog izbora: Izvadila kost iz juhe i njome počela mlatiti supruga, završio je u bolnici Sanja Vištica, reporterka Dnevnika Nove TV i mladi MLADI O POLITIČARIMA Milanović im je šašav, Benčić elokventna, Penava zatvoren, Grbin pretih, Plenković samopouzdan, ali izaziva i susramlje

>> Znate li zašto se baš danas slavi Dan državnosti?

Istaknuo je i kako je hrvatskim građanima važno da znaju zašto se neke mjere provode, posebno ako su nužne i nepopularne.

Iz sadašnje situacije, dodao je, teško se možemo izvući bez investicija i razumijevanja naših partnera u svijetu, a oni, kao i hrvatski građani, žele da jasno definiramo strategiju za ovo i iduće desetljeće, da odredimo ciljeve i osiguramo stabilnost, poručio je. (Hina)
 

Pratite najnovije vijesti bilo kada, bilo gdje. Pratite nas na Facebooku i Twitteru. Pratite DNEVNIK.hr putem iPhonea i ANDROID mobilnih uređaja.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene