Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Svima dojadile poplave

Predsjednici u akciji: Josipović, Pahor, Nikolić i Izetbegović dogovaraju zajedničko uređenje Save

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
'Vrijedi razmisliti o zajedničkom projektu regulacije Save i pritoka da se ovakve situacije ne ponavljaju', izjavio je Josipović.

Predsjednik Ivo Josipović susreo se danas s čelnicima Grada Zadra i Zadarske županije, a tom je prilikom komentirao i pucanje novog nasipa na Savi u Rajevom Selu zbog čega je poplavljen veliki dio istočne Slavonije.

Pročitajte i ovo Poplave u Njemačkoj, arhiva milijunske štete Velike poplave pogodile Njemačku: Traju evakuacije, aktivirala se i klizišta Poplave na sjeveru Italije Stanje crvene uzbune Sjever Italije se bori s neviđenim poplavama: Palo najviše kiše u 170 godina

'Treba vidjeti o čemu se radi. Neprovjerenim informacijama ne treba stvarati paniku. Bilo je i pretjeranih informacija o pljačkama i tu je potrebno pričekati MUP-ove službene informacije. Sve dezinformacije su ozbiljne smetnje oporavku poplavljenog područja', ustvrdio je Josipović.

Kazao je kako se čuo telefonom s članom Predsjedništva BiH Bakirom Izetbegovićem, predsjednikom Srbije Tomislavom Nikolićem te slovenskim predsjednikom Borutom Pahorom.


Josipović o poplavama: Aplicirat ćemo za EU fondove

'Razgovarali smo o problemu koji je zajednički, a to je uređenje Save. Činjenica je kako klimatske promjene i druge okolnosti ugrožavaju sve četiri zemlje. Mislim da je vrlo vrijedno razmisliti o zajedničkom projektu regulacije Save i pritoka da se ovakve situacije ne ponavljaju', izjavio je hrvatski predsjednik.

 Dodao je kako je šteta od poplava velika, ali i da će Vlada učiniti sve, uključujući financijsku pomoć, da se stanje sanira.

 

 

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook  

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene