Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Josipović o uklanjanju Titove biste

'To nosi određenu političku poruku i mislim da su je svi razumjeli'

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Bivši predsjednik podsjetio da je uvijek govorio kako, dok je on predsjednik, ta bista iz raznih razloga neće iz Ureda.

Bivši predsjednik države Ivo Josipović komentirao je u subotu uklanjanje biste nekadašnjeg jugoslavenskog predsjednika Josipa Broza Tita iz Ureda predsjednice Republike Hrvatske na Pantovčaku, ocijenivši kako taj potez predsjednice Kolinde Grabar Kitarović nosi određenu političku poruku.

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna PRIMOPREDAJA DUŽNOSTI Pobijedio je na izborima, ali na Pantovčak neće tako brzo: Kada će Zoran Milanović preuzeti dužnost? Slika nije dostupna OGLASIO SE JOSIPOVIĆ "Predsjednica Republike, vidjeli smo više puta, prekrasno pjeva! Mogla bi pokazati i pijanističke vještine, evo, da je podsjetim..."

'Vi znate da ja mislim drugačije. Uvijek sam govorio da dok sam ja predsjednik, ta bista iz raznih razloga neće iz Ureda. Gospođa predsjednica misli drugačije, to nosi određenu političku poruku i mislim da su je svi razumjeli', izjavio je Josipović novinarima na oblježavanju Dana narcisa, na zagrebačkom Cvjetnom trgu.

Upitan da komentira poteze predsjednice Grabar Kitarović, Josipović je odgovorio kako ih ne bi komentirao jer je ona tek započela svoje mandat.

FOTO Titova bista odvezena iz Ureda Predsjednice

'Ona vodi svoj Ured i obavlja dužnost kako misli da je najbolje, i bit će pod sudom javnosti kao što sam bio i ja. Prerano je, tek je započela svoj mandat. Pustimo gospođu Grabar Kitarović da u miru postavi Ured, svoju djelatnost i da učini sve što misli da je najbolje', rekao je Josipović.

Ponovio je kako ostaje pri svojoj ranijoj izjavi da ostaje u politici te istaknuo kako je tek mjesec dana prošlo od kada je otišao s predsjedničke dužnosti.

'Postoje različiti načini bavljenja politikom, a ja ću izabrati pravi, najbolji način za mene i za one koji dijele moj svjetonazor. Rekao bih da ste malo nestrpljivi. Pa ja tek mjesec dana nisam predsjednik, dajte mi malo vremena', rekao je Josipović novinarima. (Hina)

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook  

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene