Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Komentirao odluku Vlade

Josipović o smanjenju plaća: Očito u blagajni nema dovoljno novca

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Predsjednik Josipović je kazao kako je ovo je trenutak kada trebamo razmišljati o socijalnoj pravednosti.

Siguran sam da se vrlo uspješno nadmećete u izvrsnosti u Hrvatskoj, to ćete sigurno činiti i u okvirima Europske unije, kazao je danas u Pazinu predsjednik Ivo Josipović na otvorenju 8. Dana meda. Za posjeta Istri komentirao je i najnoviju Vladinu odluku o smanjenju plaća zaposlenima u javnim službama.

>> Švaljek: Smanjenje plaća državnim službenicima je bolji potez od otkaza

Pročitajte i ovo ZET auobusi Novo povećanje Radnicima u Zagrebačkom holdingu i ZET-u rastu plaće, a mijenjat će se i koeficijetni za vozače Vozila hitne pomoći - 1 Sindikat Zajedno Novi štrajk u zdravstvu? ''Pa jesmo li mi toliko glupi ili nas rade budalama?''

'To nikome nije drago, ali očito u blagajni nema dovoljno novca. Ovo je trenutak kada trebamo razmišljati o socijalnoj pravednosti, pa možda i o jednom modelu prema kojemu bismo mi koji imamo veće ili najveće plaće u sustavu više participirali, a da se pokuša one najniže plaće ne dirati',  zaključio je Josipović.

Na upit novinara o 400 tisuća potpisa prikupljenih inicijativom nazvanom 'Referendumski ustanak', predsjednik Josipović kazao je da se referendumom, koji za to i postoji, demokratski izražava volja građana, no mora biti uklopljen u opći pravni i politički sustav. (Agencija VLM)

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook  

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene