Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Pohvala predsjednika

Josipović o proračunu: Ovo je vidan zaokret u odnosu na Vladu Jadranke Kosor

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Predsjednik Ivo Josipović pohvalio je proračunske poteze Vlade Zorana Milanovića.

Josipović je rekao da je novi proračun vidan zaokret nove Vlade u odnosu na Vladu Jadranke Kosor. Predsjednik je istaknuo da mu se samo smanjenje proračuna za 4,6 milijarde kuna čini održivo.

Pročitajte i ovo Grijanje Dvosjekli mač za Plenkovića Nakon packi iz EU-a rast će cijene struje? ''Mogla bi se i udvostručiti" Sabor 77 za i 42 protiv Hrvatski sabor izglasao proračun za 2024.

Josipović je pohvalio i kompenzaciju s međustopom u platnim razredima, prema kojoj će građani s manjom plaćom dobivati određeni iznos na plaću, a onima s plaćom od 8.000 kuna na više će se određeni iznos odbijati od plaće. Predsjednik je dodao kako je to jedino rješenje koje je Vlada mogla donijeti u ovom trenutku.

Podsjetimo, Vlada u ovoj godini planira smanjenje deficita za 5,3 milijarde kuna ili 1,6 postotnih bodova BDP-a, i to uz gospodarski rast od 0,8 posto i inflaciju od 2,4 posto. Vladine mjere i smjernice za izradu proračuna predviđaju smanjenje rashoda državnog proračuna za 4,6 milijarde kuna, tako da bi rashodi proračuna iznosili 117,6 milijardi kuna, prihodi bi bili 108 milijardi kuna, a deficit državnog proračuna 9,6 milijardi kuna ili 2,8 posto BDP-a.

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene