Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Vjeruje Vladi

Josipović o pregovorima oko Ine: 'Oni će možda potrajati. Treba biti strpljiv'

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Bilo bi najbolje kada bi došlo do dogovora, a ukoliko ne dođe postoje i druga rješenja, poručio je predsjednik Josipović.

Hrvatski predsjednik Ivo Josipović izjavio je večeras kako ima puno povjerenje u hrvatsku Vladu u pregovorima s mađarskim MOL-om oko uređenja njihovih odnosa u Ini, potrebnim ocijenivši pronalaženje novog modusa funkcioniranja u Ini.

Pročitajte i ovo Marko Bočina i Davor Štern - 1 ŠTO SE KRIJE IZA OPTUŽBI? Energetski stručnjak o jadikovkama iz Budimpešte: "Izuzeće od sankcija bi trebalo isteći ovih dana, stoga je najbolje optužiti Hrvate" Slika nije dostupna 'To ne znači prekid pregovora' Leverić: Vlada i arbitražnom tužbom želi zaštiti interese države!

'Pregovori će možda još potrajati, treba biti strpljiv. Bilo bi najbolje kada bi došlo do dogovora, a ukoliko ne dođe postoje i druga rješenja', rekao je Josipović novinarima u Umagu, istaknuvši kako ima puno povjerenje u Vladu i njen pregovarački tim.

Vrdoljak prijeti MOL-u: 'Pustit ćemo audio snimku pregovora u javnost'

Za pregovore oko uređenja odnosa hrvatske Vlade i mađarskog MOL-a u Ini kazao kako je riječ o velikim i važnim interesima zbog kojih 'nije ni čudno da pregovori toliko dugo traju'.

'U platformi su zacrtani oni interesi i ciljevi koji se žele ostvariti i nadam se da će to u konačnici tako i biti. Ina je strateška tvrtka za hrvatsko gospodarstvo, bez obzira na vlasničke udjele. Znamo i svu nesretnu povijest vezanu za presudu koja je donesena, pa je stoga potrebno naći jedan novi modus fukcioniranja', poručio je Josipović.

Što s Inom? MOL živi u neznanju, a Hrvatska još razmišlja

Novinare je zanimao i njegov komentar na napise u britanskom tjedniku 'The Economist' da Hrvatska ne ide u dobrom smjeru te da je do danas malo toga učinjeno po pitanju reformi.

Predsjednik je rekao kako ta kritika ima svoje utemeljenje, ali i naglasio kako u Hrvatskoj ima podataka koji govore drugačije, izrazivši nadu da se 'crne prognoze koje se spominju u tom tekstu neće ostvariti'.

'Ima i drugih tekstova kod nas, ne treba nam 'The Economist" za to, koji upozoravaju na ozbiljnost stanja i potrebu reformi te restrukturiranja gospodarstva. I njih treba uzeti u obzir', kazao je Josipović. (Hina)

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook  

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene