Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Osudio rasistički članak

Josipović o rasističkim ispadima: Dobrodošli dragi Bosanci i Hercegovci!

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Hrvatski predsjednik Ivo Josipović na svom Facebook profilu reagirao je na napise o turistima iz BiH koji su u listu Makarsko primorje nazvani 'viškom'.

'Čitam, neki s prezirom i omalovažavanjem, gotovo rasistički, govore o turistima-gostima iz susjedne BiH. Svaki je gost dobro došao u Hrvatsku, posebno prijatelji iz BiH', stoji u Josipovićevom 'statusu'.

Pročitajte i ovo Ivan Tolj "Mi smo izigrani" General Ivan Tolj: "Ako se nastavi narušavanje položaja Hrvata, morat ćemo vratiti Herceg-Bosnu" Požar u kući, ilustracija Selo Hajković Tragedija u susjedstvu: Dvije sestre smrtno stradale u požaru kuće

'Uživajući u ljepotama Hrvatske, šire prijateljstvo, stvaraju nova poznanstva, ali i jačaju naše gospodarske rezultate. Ovdje većina ljudi ne mjeri goste samo po tome koliko im je debeo novčanik. Zato, dobro došli dragi Bosanci i Hercegovci!', stoji na Facebook profilu Ive Josipovića.

Podsjetimo, 'Gosti koji su višak' osvanulo je na naslovnoj stranici tjednika Makarsko primorje, a glavni urednik lista za turiste iz Bosne i Hercegovine rekao je da su nepoželjni na tom dijelu Jadrana. Autor teksta je za turiste iz BiH rekao da se dolaze kupati i sunčati, a da ništa ne troše.

Autor je komentirao kako takvi turistu za jednodnevni put do Makarske izdvajaju najviše 15 eura, a da voće za pedeset centi kupuju u Bosni te da sendviče nose od kuće. U opisu jeftinog dana na moru urednik je spomenuo i kako gosti iz BiH u WC odlaze samo u krajnjoj nuždi te da mokre u more.

 

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene