Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Predsjednik o vjeronauku

Josipović: Ne smije se događati da se djeca koja ne idu na vjeronauk 'skiću' po dvorištu

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Predsjednik Josipović smatra kako svi đaci moraju imati iste uvjete i kako svaka sekunda u školi mora biti korisna.

Predsjednik Republike Ivo Josipović komentirao je danas stav Hrvatske biskupske konferencije prema kojem je prijedlog da se vjeronauk u školama održava prvog ili zadnjeg školskog sata diskriminacija, rekavši kako očekuje da će se, na tragu jednakosti i pravednosti za svu djecu, organizirati nastava na način da svaka sekunda koju provedu u školi bude korisna.

Pročitajte i ovo Testiranje djece u školama - 4 ne nužno ponedjeljkom Što ako roditelji odbiju testirati dijete? Objavljene detaljne upute za ravnatelje Slika nije dostupna UKIDANJE SAMOIZOLACIJE Moraju li se testirati i učenici koji su preboljeli koronavirus? U Ministarstvu obrazovanja i HZJZ-u odgovaraju isto

'Mislim da svi đaci moraju biti u jednakim uvjetima, to znači da se ne smije događati da se djeca koja ne idu na vjeronauk 'skiću' po dvorištu i da bez sadržaja provode svoje vrijeme u školi', izjavio je Predsjednik Republike zamoljen za komentar stava HBK.

Ministar znanosti, obrazovanja i sporta Željko Jovanović preporučio je, kako pišu mediji, da se vjeronauk u školama održava prvi ili zadnji školski sat na što je odmah reagirala Crkva, a predsjednik HBK Marin Srakić je pisao premijeru Zoranu Milanoviću naglasivši kako je takav prijedlog diskriminirajući s obzirom da 85 posto roditelja i učenika upisuje vjeronauk. (Hina)
 

Pratite najnovije vijesti bilo kada, bilo gdje. Pratite nas na Facebooku i Twitteru. Pratite DNEVNIK.hr putem iPhonea i ANDROID mobilnih uređaja.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene