Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Želi neupadljivo osiguranje po Zagrebu

Josipović na inauguraciju zove i Sanadera

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Što se tiče problema oko osiguranja, Mirando Mrsić kaže da je Josipovićev glavni uvjet neupadljivost.

Nešto što je trebalo biti najmanji problem nakon izbora novog predsjednika, preraslo je u prvorazredni skandal jer novoizabrani Ivo Josipović još nema osiguranje MUP-a

Pročitajte i ovo Pojačajte oprez u prometu! Pokrovitelj Osiguraj.me Pojačajte oprez u prometu: Najviše nesreća događa se na suhim kolnicima, i to u vrijeme putovanja s posla Ljubav koja nadilazi vrijeme Pokrovitelj Generali Ljubav koja nadilazi vrijeme: Kako uz pomoć financijskog plana zaštititi najmilije i usaditi dobre navike

>> Tadić Josipoviću: Ili ja, ili Sejdiu!

'Iako bi bilo logično da je MUP barem par dana prije drugog kruga izbora došao u stožere oba kandidata i najavio da će u ponoć preuzeti osiguranje onoga tko pobijedi, to nisu učinili. Jednostavno su u ponoć došli u stožer i rekli: imamo dolje automobil i pratitelja za gospodina Josipovića. Mi smo im nakon dogovora s Josipovićem rekli da ne želimo osiguranje na takav način, već želimo sjesti za stol i sve dogovoriti, ali naravno sve unutar sustava. Pogotovo zato što predsjednik Josipović želi osiguranje koje nije napasno, ne želi prekidati promet i vožnju pod rotirajućim svjetlima', rekao je dr. Mirando Mrsić, direktor kampanje Ive Josipovića za Jutarnji list.

>> Mora imati fine manire i spremno primiti metak

Mrsić kaže da Josipović, kada se govori o kretanju po Zagrebu, želi neupadljivo osiguranje. 'Recimo, kada poželi otići negdje na koncert, ne želi da se od toga stvara halabuka, želi u dvoranu ući kao svaki drugi građanin', rekao je Josipović. Direktor kampanje Josipovića kaže da su razgovarali o tjelohraniteljima koji su čuvali Račana jer se radi o ljudima naviknutim upravo na taj dio neupadljive, gotovo nevidljive zaštite kakvu je imao i pokojni premijer.

'Vojska osigurava Pantovčak jer je predsjednik i vrhovni zapovjednik Oružanih snaga. No, vojska ga ne čuva niti će ga čuvati. Nikada o tome nismo ni razmišljali. Vjerujem da ćemo ovaj tjedan postići dogovor s MUP-om', poručio je Josipović.

Važno nam je da dođe predsjednik Tadić

Mrsić kaže da je stigla čestitka od Borisa Tadića, te da su s protokolom u pregovorima o tome tko će doći na inauguraciju. 'Smatramo da su odnosni sa Srbijom jedan od ključnih elemenata sigurnosti u ovom dijelu Europe i u tom svjetlu gledamo na dolazak predsjednika Srbije. Bilo bi nam drago i važno da dođe predsjednik Tadić', rekao je Mrsić.

Na pitanje hoće li pozvati Sanadera na Josipovićevu inauguraciju, Mrsić je odgovorio potvrdno. Na inauguraciju se pozivaju svi bivši predsjednici Vlade RH pa će biti pozvan i bivši premijer Sanader', kaže direktor Josipovićeve kampanje.

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene