Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Posjet Boki Kotarskoj

Josipović i Vujanović razgledavali bazu mornarice koja je napadala Hrvatsku

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Hrvatski predsjednik Ivo Josipović posjetio je Kotor, stari grad u Boki Kotorskoj koju su nekad zvali Zaljevom hrvatskih svetaca.

Predsjednik Josipović u pratnji crnogorskog domaćina Filipa Vujanovića stigao je u Kotor. Sastao i s bokeljskim Hrvatima koji su početkom devedesetih živjeli u zemlji iz koje je napadana Hrvatska.

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna Predstavnici Hrvatske i Crne Gore potpisali sporazum o tzv. hrvatskoj kući u Kotoru Slika nije dostupna Crna Gora: Vujanović proglasio izbornu pobjedu

Iako je današnji posjet zamišljen kao ležeran, dvojicu predsjednika dočekala su ozbiljnija pitanja. Presude za logor Morinj u kojem su stradali Dubrovčani. 'Nije na meni da ocjenjujem crnogorsko pravosuđe. Velika i važna moralna poruka je da je proces proveden i da su krivci osuđeni', rekao je Josipović.

Predsjednik se rukovao s bokeljskim Hrvatima, a potom i procijenio kako Crna Gora poštuje njihova prava. 'Odnosi su sve bolji i bolji i crnogorska država se sve više brine za sve manjine, a pa i za hrvatsku', dodaje Josipović.

'Imao sam priliku da se uvjerim u vrlo odgovoran i ozbiljan napor da se osigura crnogorskoj manjini sve što je potrebno da se sačuva njezin entitet. I mi jednaku takvu odgovornost imamo u Crnoj Gori prema hrvatskom manjini', rekao je Vujanović.

Dva predsjednika posjetili su katedralu svetog Tripuna gdje su pogledali blago nekadašnje Boke Kotorske. Potom su se brodom uputili na razgledavanje bokokotorskog zaljeva, nekadašnje baze jugo mornarice odakle je napadala jug Hrvatske.

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene