Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Žele mu mnogo uspjeha

Josipović i Milanović čestitali Pahoru na pobjedi

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Predsjednik Ivo Josipović i premijer Zoran Milanović uputili su čestitku novoizabranom predsjedniku Republike Slovenije Borutu Pahoru.

'U ime građana Republike Hrvatske i u svoje osobno ime upućujem Vam najsrdačnije čestitke povodom Vaše pobjede na izborima za novog predsjednika Republike Slovenije. Želim Vam mnogo uspjeha u obavljanju Vaše odgovorne dužnosti, uvjeren da ćete i u predsjedničkom mandatu ustrajno raditi za svestrani napredak prijateljske Slovenije i za dobrobit svih njezinih građana', navodi se u čestitki koju je Pahoru poslao predsjednik Josipović.

'Dobrosusjedski odnosi i prijateljstvo naših dviju zemalja obilježeni su bliskošću, razumijevanjem i solidarnošću naših dvaju naroda kao i razgranatom suradnjom u nizu područja. Pred nama je povijesni trenutak kada će Republika Hrvatska postati punopravnom članicom Europske unije i kada će naše dvije države biti upućene na još čvršće i tješnje odnose u korist i na dobrobit svih naših građana', napisao je Josipović.

'Uvjeren sam da ćemo zajedničkim snagama i bliskom prijateljskom suradnjom u ovim teškim vremenima doprinijeti napretku i još jačem približavanju naših naroda. Nadam se da će po preuzimanju Vaše dužnosti biti prilike za naš skori susret', stoji u čestitki.

>> Slovenski mediji: Pahor ponudio viziju Slovenije koja može riješiti probleme krize

Pahoru je čestitao i premijer Milanović te mu u ime hrvatske vlade i svoje osobno poželio puno uspjeha u obavljanju dužnosti, priopćeno je iz Vlade RH. 'Iskreno Vam čestitam na uvjerljivoj pobjedi na predsjedničkim izborima u Republici Sloveniji. Radujem se budućem partnerstvu na dobrobit obiju zemalja, odnosima koji će promicati dobrosusjedstvo i suradnju na bilateralnim, regionalnim i europskim pitanjima', napisao je Milanović u čestitki.

Pročitajte i ovo Andrej Plenković, Zoran Milanović - 3 na Plesu Novinari pitali Jandrokovića je li tampon zona, a ubacio se Milanović: "On je prefit" Zoran Milanović razgledao Rafale - 3 novi hrvatski ponos FOTO Zoran Milanović popeo se na jedan Rafale i pomno ga razgledao

'Uvjeren sam da će Vaše iskustvo pomoći da ostvarite sve svoje političke vizije i da će preuzimanje predsjedničke dužnosti u sadašnjim, osobito složenim uvjetima, značiti dodatni izazov i poticaj za još predaniji rad na boljitku Slovenije. U ime Vlade i svoje osobno, želim Vam puno uspjeha u obavljanju ove časne dužnosti', navodi se u čestitki. (Hina)

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook  

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene