Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Poruka Vladi

Josipović: Hitno riješiti probleme civilnih žrtava rata!

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Predsjednik Josipović zauzeo se za civilne žrtve iz Domovinskog rata, zatraživši od Vlade da hitno ukloni nepravdu koja im je nanesena.

Na konferenciji civilnih žrtava rata u Hrvatskoj predsjednik Ivo Josipović zatražio je od Vlade pomoć za sve civilne žrtve. Smatra kako im je nanesena velika nepravda te da se to mora hitno promijeniti. Posebice, uredba po kojoj pravo na parnične troškove država priznaje samo onima slabijeg imovinskog stanja.

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna PRILIKA ZA BUDUĆNOST Teršelič: ''Ovaj rat je i zajednički neuspjeh svih nas. U Europi ponovno nismo znali graditi mir'' Slika nije dostupna SLIKA BUDUĆNOSTI Božičević: ''U školama nas se uči o ratovima, ne o miru, ali mir ćemo morati naučiti graditi ako želimo preživjeti''

>> Sjećanje na nevine žrtve Baćina

Ne zna se točan broj civilnih žrtava u Hrvatskoj, procjenjuje se da ih je oko osam tisuća. Udruge mole nadležna Ministarstva da se što prije napravi registar kako bi se mogla utvrditi točna brojka.

'Ja zaista očekujem od Vlade da to pitanje riješi. To je pitanje koje je tek možda, ne znam, u stotom koljenu financijske naravi. U financijskom smislu to za državu ne znači ništa', rekao je predsjednik Josipović.

'Pitam se zašto Vlada ne priznaje patnju žrtava', rekla je predsjednica udruge Documenta Vesna Teršelič.

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook  

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene