Obavijesti Video Pretražite Navigacija
'Na njih smo ponosni'

Josipović dodijelio odlikovanja građanima i braniteljima

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Predsjednik Republike i vrhovni zapovjednik Oružanih snaga RH Ivo Josipović danas je na svečanosti u uredu predsjednika dodijelio odlikovanja zaslužnim građanima i braniteljima koji su svojim djelima zadužili domovinu i njene građane pridonijevši njezinoj obrani i napretku.

Redom Petra Zrinskog i Frana Krste Frankopana s pozlaćenim pleterom za izniman doprinos u obrani Republike Hrvatske posmrtno je odlikovan Thomas Crowley, a odličje je primio opunomoćeni odvjetnik obitelji Crowley Miroslav Vrkljan; Ante Livajić, čije je odličje primila sestra Jadranka Šimić; Ljubo Leko, u čije je ime odličje primio brat Nedjeljko Leko te Bogoslav Lukić, čije je odličje primio brat Željko Lukić iz čije je obitelji u obrani zemlje je sudjelovalo čak devet branitelja.

'Na njih smo ponosni i neka odlikovanja koja smo im dodijelili budu ne samo utjeha nego i znak da smo s njihovim obiteljima i da ih nismo zaboravili', istaknuo je predsjednik Josipović.

Redom Danice hrvatske s likom Ruđera Boškovića za doprinos u znanosti i promicanju ugleda Republike Hrvatske u svijetu posmrtno je odlikovana historiografkinja svjetskog glasa, nedavno preminula Mirjana Gross. Njeno je odličje primio Stanko Topol.

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna Konstruktivna suradnja Stranke ih zbog suradnje htjele kazniti predsjednik ih odlikovao! Slika nije dostupna Dan svetog Mihovila Dan policije: Stanje sigurnosti 'dobro', uskoro stižu novi helikopteri

>> Josipović uručio odlikovanja u povodu Dana neovisnosti

Redom hrvatskog križa za sudjelovanje u Domovinskom ratu i teško ranjavanje u obrani Domovine odlikovana su četvorica branitelja iz Međimurske županije - Slavko Jalušić, Branimir Korunić, Mladen Tkalčec i Alfred Vurušić, koji su svojom hrabrošću dali veliki doprinos obrani domovine.

Redom Danice hrvatske s likom Marka Marulića za zasluge za kulturu i promicanje ugleda Republike Hrvatske u svijetu odlikovan je poduzetnik Marijan Bušić, koji je još 1989. pokrenuo projekt Hrvatska- domovine kravate kao modernog simbola Hrvatske.

Redom Danice hrvatske s likom Katarine Zrinske za promicanje moralnih i društvenih vrednota odlikovana je pak Ruža Lucić, koja je u ime odlikovanih zahvalila. (Hina)

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook  

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene