Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Predsjednik u Šibeniku

Josipović: Dobro je da nezaposlenost barem i kratkoročno pada

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Predsjednik Ivo Josipović danas je za boravka u Šibeniku, na novinarski upit o vladinu podatku o padu nezaposlenosti, kazao kako bi volio da to bude stalan trend.

'Nažalost, dugoročno Hrvatska pokazuje rast nezaposlenosti, ali dobro je da se makar u kraćem razdoblju pojavi pozitivan trend', rekao je Josipović. Dodao je kako je dobrodošao svaki podatak ako je optimističan i ako motivira te izrazio nadu kako ćemo 'za nekoliko mjeseci moći reći da su pad nezaposlenosti i rast izvoza i proizvodnje pokazatelji koji su rezultat gospodarske politike i promjene općeg ozračja u Hrvatskoj'. Glede vladinih gospodarskih mjera, Josipović je naglasio da smo tek na početku tih mjera te da ne treba biti ni u zanosu niti ogorčen tim mjerama. 'Rekao bih da su mjere, kako su predstavljene, skup dobro postavljenih ciljeva koje tek treba provesti', naglasio je. Naveo je kako treba vidjeti hoće li 'akcijski plan, koji očekujemo, voditi ostvarenju tih ciljeva'.

Pročitajte i ovo Ubojstvo u Šibeniku Tri osumnjičenika uhićena Šibenik zavijen u crno zbog brutalnog ubojstva: Policija složila mozaik tučnjave u kafiću Mrtvi nakon napada bande u Haitiju Vlada stanje panike FOTO Otočna država u kaosu, tijela leže po ulicama: "Ovo je užas, kao u Pobješnjelom Maxu!"

Također je rekao da u provedbi gospodarskih mjera valja paziti da teret krize bude pravedno raspoređen. Na upit treba li novi zakon o navijačima na športskim borilištima, Josipović je kazao kako je 'sve ono što se događa na našim stadionima posljedica loše preventivne politike' te da se slabo radi s mladima u odgoju od obitelji do škole. Josipović podupire poboljšanje zakona, ali ističe kako ih najprije treba primjenjivati jer i od najboljih zakona nema koristi ako se ne primjenjuju. Predsjednik je posjetio i gradsku upravu, a zatim se u HNK susreo s pijanistom Maksimom Mrvicom koji će večeras održati humanitarni koncert, prvi u nizu koncerata u sklopu Josipovićeve akcije 'S predsjednikom na koncert'. Popodne je Josipović prošetao starom gradskom jezgrom, a uz ostalo će obići Gradsku knjižnicu 'Jurja Šižgorića' i nazočiti otvorenju izložbe Zite Rončević Švaljek u galeriji 'Sv. Krševana'. (Hina)

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene