Obavijesti Video Pretražite Navigacija

Josipović: Dobro da je Bajić poslao dodatno izvješće

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Hrvatski predsjednik Ivo Josipović ocijenio je u srijedu, tijekom posjeta Finskoj, kako je dobro za Hrvatsku da je državni odvjetnik Mladen Bajić poslao dodatno izvješće o procesuiranju ratnih zločina te da bi to trebalo dodatno uvjeriti europske partnere u napredak vezan uz ostvarivanje kriterija u pravosuđu.

'Dobro je da gospodin Bajić podnosi detaljnije izvješće. Sada je naša zadaća da uvjerimo europske partnere u to da reforme zaista provodimo', rekao je Josipović dodajući da to što pitaju za procesuiranje ratnih zločina ne treba čuditi jer je ranije bio dulji period u kojemu nisu najviši pravni standardi bili kriterij, nego nešto drugo.

'No, već dugo smo reformirali naše pravosuđe, obavljena je edukacija naših sudaca i državnih odvjetnika, otvorena je suradnja sa susjednim zemljama oko procesuiranja ratnih zločina', kazao je predsjednik ocijenivši kako će i to dodatno izvješće uvjeriti europske partnere u napredak Hrvatske na tom području.

On je ponovno istaknuo kako Hrvatska reforme poduzima prvenstveno radi sebe i svojih građana, a tek onda radi EU. (Hina)

Pročitajte i ovo Andrej Plenković Lupali po stolovima VIDEO Pogledajte kako je Plenković reagirao na totalni kaos u Saboru! Oporba mu nije dala do riječi Slika nije dostupna Uskoro pod povećalom Kome smeta Mladen Bajić, 'jahač konja korupcije'?

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene