Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Nema uvjetovanja pokroviteljstva

Josipović: Bitno je da ne bude politike u alci

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Predsjednik Josipović bit će pokrovitelj Sinjske alke i nije to uvjetovao izbacivanjem generala Mirka Norca iz alkarskog društva.

Nakon susreta u Vladi, gdje je alkare primila premijerka te su informacije na Pantovčaku negirane. Predsjednik ne želi da alka, kao do sada, bude politizirana. Na upit hoće li Norca izbaciti, i jedna i druga strana dale su diplomatski odgovor. Pozivaju se na statut društva. No, u njemu jasno stoji da se odluka o isključenju donosi ako je netko pravomoćno osuđen, jer mu je time narušen dobar glas.

Pročitajte i ovo Klizište na Pantovčaku - 3 Stari problem FOTO/VIDEO Uzbuna na Pantovčaku - aktiviralo se klizište: ''Situacija nije bezazlena'' Klizište na Pantovčaku - 4 Oglasili se Grad i Ured predsjednika FOTO/VIDEO Drama na Pantovčaku: Aktiviralo se klizište

‘Nema nikakve politike u alci. Pa ni oko članstva bilo koje osobe. Pa ni gospodina Norca.’, rekao je predsjednik Ivo Josipović. Na pitanje da li je on možda uvjetovao pokroviteljstvo alke izbacivanjem Norca, odgovorio je: 'Ne, bitno je da se poštuje statut i da ne bude politike u alci’.

‘Alkarsko društvo će se ponašati u skladu sa statutom I onim što statut propisuje’, odgovorio je Stipe Jukić, predsjednik Viteškog alkarskog društva, na pitanje hoće li izbaciti Mirka Norca iz svog članstva.
 

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene