Obavijesti Video Pretražite Navigacija
'Trajna podrška'

Josipović: BiH u Hrvatskoj ima prijatelja

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Hrvatski predsjednik Ivo Josipović poručio je bosanskohercegovačkim političarima i predstavnicima međunarodne zajednice koji djeluju u toj zemlji kako BiH može trajno računati na potporu i prijateljstvo Hrvatske, uključujući i pomoć na njezinu putu prema Europskoj uniji.

'Došao sam ovdje da vam kažem da smo prijatelji, da vam kažem koliko nam je BiH važna i da želimo podijeliti zajedničku europsku budućnost', kazao je Josipović na primanju kojega je u Sarajevu u njegovu čast priredio hrvatski veleposlanik u BiH Tonči Staničić i kojemu su nazočili gotovo svi važniji političari iz BiH i akreditirani veleposlanici.

Hrvatski je predsjednik dodao kako je BiH potreban optimizam, podsjetivši da je ta zemlja sada u situaciji u kojoj je Hrvatska bila prije dosta godina kada je tek trebala provesti reforme nužne za priključenje EU. 'Siguran sam da možete osigurati svoju europsku budućnost, da ćete to učiniti i da ćete imati mnoge prijatelje na tom putu', kazao je Josipović dodajući kako će Hrvatska to svakako biti.

Pročitajte i ovo Gordan Grlić Radman Međunarodna rasprava Bošnjačke udruge odgovorile Grliću Radmanu pa mu poslale knjigu i pozvale ga na hrvatsku promociju Ilustracija Tlo ne miruje Potres pogodio BiH, osjetio se i u Hrvatskoj: "Uh, kako je samo zatreslo!"

>> Josipović i Radmanović: Hrvatska i BiH ostaju prijatelji

Hrvatsko iskustvo, kako je kazao Josipović, svakako stoji na raspolaganju BiH. Hrvatsko članstvo u EU donosi i izazove, ocijenio je Josipović pozvavši vlade i sve druge institucije da nastave graditi dobre uzajamne odnose, a da trenutačne poteškoće poput onih u trgovini shvate kao pozitivne izazove.

Hrvatski je predsjednik na kraju istaknuo kako svakoga u BiH, bez obzira na nacionalnost, doživljava kao prijatelja. 'Još jednom vam kažem, u Hrvatskoj imate prijatelja i suradnika', kazao je Josipović.

Hrvatski se predsjednik na kraju prvog dana službenog posjeta BiH na radnoj večeri sastao s predsjedateljem vijeća ministara BiH Vjekoslavom Bevandom te predsjednikom vlade Federacije BiH Nerminom Nikšićem i Republike Srpske Željkom Cvijanović. U utorak Josipović putuje u Brčko a zatim će posjetiti i Tuzlu. (Hina)

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene