Obavijesti Video Pretražite Navigacija

Josip Turkalj na čelu interventne policije

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
U Ravnateljstvu policiji i PU zagrebačkoj nastavljeno je s kadrovskim promjenama, a među pet imenovanih dužnosnika je i Josip Turkalj koji je imenovan za novog zapovjednika Zapovjedništva interventne policije.

Na novu dužnost 42-godišnji Turkalj došao je s mjesta pomoćnika zapovjednika za zajedničke poslove i logistiku u Zapovjedništvu interventne policije. Turkalj je diplomirao na Visokoj vojnoj školi, a u MUP-u je od 1991.

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna Nova imenovanja Rošade u Zagrebačkoj nadbiskupiji: Bozanić razriješio glavnog urednika Glasa Koncila, don Damira Stojića i druge Željko Komšić (Foto: AFP) VELIKA ČISTKA Predsjedništvo BiH smijenilo desetke diplomata, povučena i veleposlanica u Hrvatskoj

>> Karamarko: Faber privremeni ravnatelj policije, Benko savjetnik

Na čelo Interventne jedinice policije PU zagrebačke imenovan je 47-godišnji Josip Rohaček koji je do sada bio pomoćnik zapovjednika za operativne poslove u Zapovjedništvu interventne policije. U MUP-u je već 29 godina, a diplomirao je na Visokoj policijskoj školi.

V. d. glavnog ravnatelja policije Vladimir Faber za načelnika Odjela za javni red Uprave policije imenovao je diplomiranog kriminalistu Ivicu Porubića (30) koji je u MUP-u od 1996. Porubić je do sada obnašao dužnost voditelja Odsjeka za sprječavanje nereda na športskim natjecanjima u Odjelu za javni red.

Za načelnika Odjela za nezakonite migracije u Upravi za granice imenovan je Josip Paradžik, a Mirna Kovač nova je načelnica Odjela pomorske i aerodromske policije.

Paradžik (47) je diplomirao na Pravnom fakultetu u Zagrebu, a u sastavu MUP-a je od 1994. Do sada je bio voditelj Odsjeka za izvršenje mjera u Odjelu za nezakonite migracije.

Mirna Kovač (41), diplomirani je pravnik, a u MUP-u je od 1994. Na novu dužnost dolazi s mjesta voditeljice Odsjeka pomorske policije u istom Odjelu.

Kadrovske promjene stupile su na snagu s jučerašnjim danom, stoji u priopćenju kojega potpisuje načelnik Ravnateljstva Krunoslav Borovec.

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene