Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Josip Milat

'Milanović mi je rekao: 'Nemoj ići jer ja ću to shvatiti kao provokaciju''

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Predsjednik splitske udruge antifašista i antifašističkih boraca i član SDP-a Josip Milat potvrdio je u petak kako je otišao sa sastanka zatvorenog za javnost sa stranačkim predsjednikom Zoranom Milanovićem u Splitu.

Josip Milat je to učinio jer je bio izvrgnut pogrdnim riječima dijela nazočnih tijekom govora u kojem je kritizirao politiku stranačkog vodstva i tražio da se Zoran Milanović povuče s čela stranke.

Pročitajte i ovo Peđa Grbin "panika patuljastog diktatora" Grbin oštro po Ustavnom sudu: "Pričao sam s Milanovićem, imamo plan C. Popišali su se na sve nas" Zvonimir Mršić, Zoran Milanović Greška Milanovićev bliski kolega: ''Je li sada svima jasno?''

"Napustio sam taj sastanak u četvrtak navečer jer mi je dio nazočnih upućivao pogrdne riječi nakon što sam kritizirao Milanovića i izravno mu rekao kako je vrijeme da se povuče s čela stranke i da neću za njega glasovati na skorašnjim izborima za vodstvo stranke te da podržavam njegova protukandidata Zlatka Komadinu", rekao je za Hinu Josip Milat.

Dodao je kako je na sastanku zatvorenom za javnost rekao da Milanović nije ništa učinio za Savez antifašističkih boraca (SAB) Republike Hrvatske i poboljšanje statusa boraca Narodnooslobodilačke borbe (NOB) iako je dobio povelju SAB-a.

"Zamjerio sam Milanoviću što nije htio primiti bivšega predsjednika SAB-a Ratka Maričića, a Milanović mi je uzvratio riječima: 'Tko je taj Maričić da ga ja primim? On je Bandićev čovjek'", rekao je Milat prepričavajući događaj sa sastanka s Milanovićem u Splitu.

Istaknuo je kako je na sastanku s Milanovićem također zamjerio što mu njegova Vlada nije odgovorila ni na jedan od 20 dopisa ili poruka koje joj je poslao u vezi s rješavanjem teškoća antifašističkih boraca.

"Rekao sam da je SDP izgubio status lijeve stranke te je zbog toga izgubio sve izbore na državnoj razini u zadnje četiri godine. Također sam rekao Milanoviću da nisam glasovao za njega ni prije na stranačkim izborima, ali sam poštovao njegov izbor za predsjednika stranke, te da ni sada neću glasovati za njega, ali - ako pobijedi na izborima za predsjednika stranke - tu ću činjenicu poštovati i prihvatiti jer sam uvjereni socijaldemokrat i ljevičar", rekao je Milat.

Istaknuo je kako su mu tijekom govora dobacivali pogrdne riječi.

"Milanović je više puta replicirao i tražio da se situacija smiri, da mi se omogući govoriti. Ja sam i prije želio napustiti sastanak, ali mi je Milanović rekao: 'Nemoj ići jer ja ću to shvatiti kao provokaciju.' No, pošto su mi nastavili dobacivati, odlučio sam napustiti sastanak i prilikom izlaska čuo se pljesak", rekao je Milat o sinoćnjem sastanku u Splitu.

"Odazvao sam se pozivu na kojem je pisalo da je to susret s Milanovićem jer smatram da bez posljedica mogu iznijeti svoje mišljenje i da je to moje demokratsko pravo", rekao je MIlat.

Po njegovim riječima, na sastanku s Milanovićem bilo je oko 120 nazočnih, većinom iz okolnih mjesta, a po njegovoj procjeni, oko trećina njih bila je iz Splita. Dodao je kako na sastanku nije bio predsjednik splitskoga SDP-a i splitski gradonačelnik Ivo Baldasar.

"Nije me toliko iznenadilo što je bilo onih koji su bili nezadovoljni mojim istupom, ali sam silno iznenađen brojem onih koji smatraju da se u jednoj socijaldemokratskoj stranci ne može govoriti kritički i da je grijeh imati više od jednog kandidata za predsjednika stranke", zaključio je Milat. (Hina)

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene