Obavijesti Video Pretražite Navigacija
'Igrate se s vatrom'

Josić pozvao simpatizere Stožera da podupru referendumsku inicijativu 'U ime obitelji'

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Predsjednik Stožera za obranu hrvatskog Vukovara Tomislav Josić pozvao je danas na konferenciji za novinare sve simpatizere tog stožera da se "odupru stranačkoj stezi" i podupru referendumsku inicijativu za izmjenu izbornog zakona udruge "U ime obitelji".

"Referendumi se moraju održati, a gospodi u poziciji i opoziciji poručujemo: 'Ne igrajte se referendumskim institutom, igrate se vatrom'", poručio je Tomislav Josić i ocijenio da se onemogućavanjem referenduma vlast stavlja iznad naroda, a narod je, po njegovim riječima, jedini suveren u Republici Hrvatskoj.

"Vidimo da se u ostalim državama referendumi gotovo svakodnevno održavaju. Zašto se ovdje ne dopušta i ne želi da se čuje volja naroda? Pustite narod da odluči je li za nešto ili nije. Mi ćemo se uvijek s time složiti", rekao je, ističući kako se svaki referendum mora održati "ako se prikupi dovoljan broj potpisa i ako Ustavni zakon kaže da je pitanje ustavno".

U ime obitelji: 'Razočarani smo Josipovićevima nastojanjima da promijeni Ustav'

"Tko ga onda može zabraniti i na osnovi čega će ga zabraniti? Opet će izmisliti neku floskulu pa će reći iz toga razloga ga zabranjujemo. U demokratskim državama to se ne smije, i to je direktan udar na demokraciju", ocijenio je Josić.

Za 23. rujna najavio je sastanak Stožera za obranu hrvatskog Vukovara s braniteljskim i stradalničkim udrugama iz Domovinskog rata na kojem će razmatrati pitanje referendumskih inicijativa i ovogodišnjeg obilježavanja Danas sjećanja na žrtvu Vukovara 1991. godine. (Hina)

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook  

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene