Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Nitko nije jasno što se dogodilo

Još uvijek misterij pogibija dočasnika na Slunju

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Nitko još zapravo ne zna što je pošlo krivo jučer na vojnom poligonu u Slunju kada je poginuo iskusni nadnarednik Vladimir Vincelj.

Na novinskoj konferenciji u MORH-u su danas ispričali da je nadnarednik Vincelj nadgledao radove prije i tijekom uništavanja otpisanih minsko-eksplozivnih sredstava . Sama eksplozija nije prošla kako je predviđeno, točnije, uopće se nije dogodila.

Pročitajte i ovo Pripreme za dolazak aviona Rafale u Hrvatsku - 3 Borbeni avioni FOTO Prvih šest aviona Rafale u Hrvatskoj za nekoliko tjedana: "Za mene je to bilo ispunjenje dječačkog sna" Slika nije dostupna U tijeku istraga Slunj: Na vojnom poligonu poginuo dočasnik HV-a

Vincelj je stradao uslijed zatajenja štapinskog aktiviranja tzv. fugase - rupe koju su iskopali i u kojoj uništavaju otpisana bojeva sredstva. On je aktivirao uređaj za eksploziv i pošto nakon pola sata nije eksplodiralo prišao je rupi i tu je sve prošlo po zlu. Kako je štapin zatajio pokazat će istraga.

>> Slunj: Na vojnom poligonu poginuo dočasnik HV-a

Na konferenciji je rečeno da su mine stavljene u rupu kockastog oblika dubine jednog metra i širine od jednog metra. Po propisima ne smije biti više od 60 kilograma eksplozivnih sredstava ali u MORH-u danas nisu htjeli reći koliko je jučer kilograma upotrijebljeno. Formirano je posebno istražno povjerenstvo koje će utvrditi sve okolnosti dok krim istragu provode vojna i civilna policija.

Nitko ne može vjerovati da se to dogodilo baš nadnaredniku Vincelju jer je bio stručan i pouzdan u obavljanju svog posla.

 

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene