Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Iz posjeta Rusiji

Mesić ekskluzivno: Vidio sam najveću rusku tajnu

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Još uvijek ima šanse za takozvani južni tok, ekskluzivno za Novu TV kazao je predsjednik Mesić po povratku iz Rusije.

Predsjednik Mesić otkrio nam je i o čemu je razgovarao s predsjednikom Medvedevim u njegovoj privatnoj rezidenciji, a vidio je, kaže, i najveću rusku tajnu. Zadovoljan je predsjednik posjetom Rusiji. Ono što ga se posebno dojmilo bila je večera s ruskim kolegom Medvedevim u njegovoj privatnoj rezidenciji koja, kaže, izgleda nevjerojatno. 'Bio je samo Lavrov s njegove strane i mogu vam reći vidio sam nešto što mnogi u svijetu nisu vidjeli. Odveo me u dio gdje su postavljeni instrumenti za aktiviranje nuklearnog udara. Vidio sam najtajniji, dio koji je u njegovom prostoru instaliran', rekao je predsjednik Mesić i istaknuo kako Medvjedev ima veliko povjerenje u njega.

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna Iz Ljubljane u Beograd Putin zaobišao Hrvatsku Slika nije dostupna Intervju s ruskim veleposlanikom Zbog šutnje Vlade Hrvatska gubi 100 milijuna eura na godinu!

>> Rusija smatra Hrvatsku najatraktivnijom zemljom za ulaganje

Gdje god bi došao nezaobilazne su bile zdravice. 'Kod njih je običaj uvijek da se čaša digne za nekoga, za ženu, za djecu, za šefove država pa čak smo i za pokojnog Gagarina dizali čašu', ispričao nam je Mesić. Između zdravica predsjednik je otkrio i kako još uvijek postoji šansa da se Hrvatska priključi na južni tok. 'Nisu rekli definitivno ne, oni su rekli sada imamo ove ugovore, ali ti ugovori mogu biti realizirani ako se do određenog vremena riješi pitanje koridora, a nitko ne može ponuditi ono što može Hrvatska, jer mi koridor imamo kod nas se može odmah graditi. Zato je Hrvatska u prednosti', istaknuo je Mesić.

'Otvara nam se velika prilika'

Hrvatska ne bi imala, kaže, nikakvog troška, jer sve plaća onaj tko gradi. 'Na nama je samo da bilježimo koliko je plina prošlo i koliko to košta za prelaz preko Hrvatske', objasnio je Mesić. Rusi su zainteresirani da hrvatske tvrtke grade mostove, ali i autoceste kroz Rusiju, a zainteresirani su i za partnerstvo u našim brodogradilištima. Njihove želje predsjednik je jutros prenio i premijerki, jer sada je sve u njezinim rukama. Ovo 'Ona će vrlo pripremljeno otići u Moskvu i ukoliko mi s njima razriješimo nekoliko sitnih problema, gdje su bili pokušaji Ruskih firmi da realiziraju investicije u turizmu i ja mislim da nam se onda otvara veliki prostor', zaključio je optimistično Mesić.

Ovo je predsjednikov četvrti posjet Rusiji, ali i oproštajni. I s Putinom i s Medvjedevim, tvrdi Mesić, ima odlične odnose. 'Mi se uvijek poljubimo kad se sretnemo i to je prava ona, da kažem slavenska srdačnost', kaže Mesić. Rusi se nadaju, kaže predsjednik, da će i novi hrvatski šef države nastaviti njegovim putem razvijanja hrvatsko-ruskih odnosa.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene