Obavijesti Video Pretražite Navigacija

Još uvijek gori kod Metkovića i u podnožju Velebita

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Požari iznad mjesta Matijevići kod Metkovića i u podnožju Velebita još nisu ugašeni te se danas nastavlja gašenje, doznaje se u Državnom centru 112.

Požar na lokaciji Mali Prolog-Lađište Raba, Kula Norinska iznad mjesta Matijevići u Dubrovačko-neretvanskoj županiji koji je izbio jučer popodne obuhvatio je borovu šumu i nisko raslinje na površini od 200 hektara. U gašenju sudjeluje 30 vatrogasaca i 9 vozila iz Dubrovnika, Ploča, Metkovića i Slanog, a danas će im se pridružiti i protupožarni zrakoplov "canadair", izvijestio je Državni centar 112. 

Pročitajte i ovo Potres Magnituda 4,3 Zatreslo u Dalmaciji: "Potres kao eksplozija, puklo kao u kamenolomu!" Topi se led na Velebitu - 5 Klimatske promjene Zabrinjavajuća pojava na Velebitu: "Razina se spustila za tri metra u odnosu na stanje prije dvije godine"

U požaru u podnožju Velebita, iznad manastira Krupa, kod zaseoka Švonja, koji je izbio jučer prijepodne, opožareno je oko 20 hektara trave, niskog raslinja i niske hrastove šume. U gašenju požara sudjelovalo je 10 vatrogasaca i četiri vozila iz Benkovca, Obrovca i Zadra. 

Kanader koji je jučer bio poslan na gašenje, nije mogao gasiti zbog jake bure, te je vraćen u bazu.

Jučer i prekjučer buknulo je više požara, uglavnom u primorskim županijama.

Oko 200 hektara borove šume i makije opožareno je u požaru kod Klisa, koji je izbio 15. veljače a ugašen je jučer u 12 sati. 

Požar koji je izbio 15. veljače u Sutini kod Muća ugašen je sinoć u 19,30 sati. Opožareno je oko 30 hektara raslinja i borove šume.

Jučer oko 19 sati dojavljen je požar u mjestu Svinišće, kod Omiša. Opožareno je oko pet hektara maslina, loze, voćaka i trave. Požar je lokaliziran u 21 sat, a u jednom trenutku približio se do nastanjenih kuća.

U požaru na predjelu Lučane (Baraći), kod Sinja, koji je izbio sinoć oko 19,30 sati, opožareno je oko 35 hektara borovine, smreke i niskog raslinja. 

Požar je ugašen u 23,10 sati. Sinoć u 21,43 dojavljen je i požar u mjest Bisko, kod Trilja. Opožareno je oko šest hektara vinograda i niskog raslinja. Požar je ugašen u 00,55 sati.

Požar koji je jučer oko 15,30 sati izbio kod Suhopolja, u
Šibensko-kninskoj županiji, ugašen je u 17,12 sati. Opožareno je oko osam hektara trave i niskog raslinja, te četiri električna stupa.

I u Karlovačkoj županiji jučer je izbio veći požar. Na prostoru Donja Visočka - Perjasički Bukovac- Grad Slunj opožareno je oko 180 hektara trave i niskog raslinja. Požar je ugašen sinoć u 23 sata, navodi se, uz ostalo, u priopćenju Državnog centra 112.

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene